"Nedodirljiv - Novak Đoković"
"Nedodirljiv - Novak Đoković"

Rafa, vreme je, a Novak nikad nije igrao bolje!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 19:19

Prvi reket sveta u čevrtom kolu Rolan Garosa pregazio nemoćnog Rišara Gaskea sa 6:1, 6:2, 6:3

Nedodirljiv - Novak ĐokovićUtihnula je pariska publika na stadionu Filip Šatrijeu. Nadala se prvorazrednom iznenađenju domaćeg favorita Rišara Gaskea. Ali kako je meč odmicao postajalo je sve jasnije da se to neće desiti. Ne bi ni bilo prirodno. I tribine su to prihvatile kao jedino logično. Uostalom Rolan Garos je zaslužio megdan dvojice najboljih na planeti ma šta u ovom trenutku govorila ATP rang lista. Novak Đoković je u četvrtom kolu drugog grend slema sezone demonstrirao silu deklasiravši nemoćnog Gaskea sa 6:1, 6:2, 6:3 i zakazao megdan sa kraljom šljake Rafaelom Nadalom.

Istina, Španac zaista nije onaj stari, iako je jasno da će biti pakleno teško dobiti ga u tri seta na njegovom bunjištu. Povrede su ipak učnile svoje, pa se Nadal pošteno namučio u današnjem susretu sa 37. teniserom sveta, Amerikancem, Džekom Sokom i slavio tek u četiri seta – 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

Izabrane vesti

Đoković pak izgleda nikad bolje. Kao da je shvatio da je ovo ta godina. Godina kada će kompletirati krug. Osvojiti jedini grend slem trofej koji mu nedostaje. Četiri puta među četiri najbolja, finala iz 2012. i 2014. Poslednja tri puta zastao je baš pred Nadalom. Ovaj put sastaće se malo ranije no što smo navikli. I mnogo pre no što bi Nadal želeo. Nole je danas izgledao kao teniski terminator.

Imao je Gaske brejk šansu u prvom gemu na Đokovićev servis. Nije uspeo, a izgubio je potom i narednih osam. Mogao je samo da se divi demonstraciji savršenstva u belom sportu. Svaka loptica išla je tamo gde joj je mesto. Samo u prvom setu gotovo nestvarnih 17 viner udaraca. Protiv takvog Đokovića, Gaske je bio samo dekor u Novakovom remek delu. Bez obzira na to što je i Francuz odigrao sasvim korektno.Gaske nije znao šta će

Đoković mu je međutim kao nagradu ponudio samo utešni brejk u sedmom gemu trećeg seta. Ne i nadu da će pomrsiti konce ove godine neprikosnovenom na svetu.

Taj status neće biti pod sumnjom čak i ako Nadal još jednom pokaže da je Rolan Garos njegova privatna prćija. Ali pobeda Đokovića u finalu pre finala… Protivnici bi drhtali od straha. Pa ni prgavom Rodžeru Federeru ne bi bilo svejedno.

Biće to 44. susret Đokovića i Nadala. U dosadašnja 43 Nadal je slavio 23 puta. U čak 19 na šljaci 14:5 u Rafinu korist. Zemljana podloga oduvek mu je pripadala. To mu niko ne može oduzeti. Ali bilo bi lepo makar jednom videti Đokovića sa peharom Rolan Garosa. Sad ili nikad?

 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Rolan GarosRišar GaskeRafael NadalNovak Đokovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara