"Rodžer Federer"
"Rodžer Federer"

Senzacija u Šangaju: Kvalifikant izbacio očajnog Federera!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.15. | 14:33

Albert Raos Vinjolas, koji nikada pre nije dobio igrača iz top 10 na svetu, slavio sa 7:6 (4), 2:6, 6:3

Rodžer Federer

Dežurni pljuvači reći će da je Rodžeru Federeru vreme za penziju, ali bilo bi to vrlo paušalna ocena s obzirom na to da je u pitanju čovek koji je i sa 35 godina stizao do finala Vimbldona i Us opena i koji bi - da nije našeg Novaka Đokovića - sasvim sigurno i u 2015. kraj svog imena upisao još jednu grend slem titulu. Ali da jeste u godinama u kojima više ne može da na svakodnevnom nivou igra vrhunski tenis to je prosto surova činjenica i najbolje se videla u drugom kolu turnira u Šangaju na kome je legendarni Švajcarac poražen od skoro pa anonimnog Alberta Ramos Vinjolasa sa 1:2, po setovima 6:7 (4), 6:2, 3:6.

Izabrane vesti

Ramos Vinjolasu je već 27 godina, trenutno je 70. na ATP listi, a najdalje je dogurao 2012. godine kada se uspeo na 38. poziciju. Najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje čelindžera u San Sebastijanu još 2010. godine, a pobeda nad Federerom mu je prvi skalp sa glave nekog igrača iz top 10 na svetu. A nije da nije probao, ali prvih 15 puta nije imao sreće.

Dan koji će Ramos Vinjolas pamtiti dok je živ.

Federer, branilac titule u Šangaju, ovako loše nije izgledao barem od Vimbldona 2013. godine kada je ispao već u drugoj rundi takmičenja na kojem je čak sedam puta dizao šampionski pehar. Danas na tom nivou o čemu najbolje svedoči čak 30 neiznuđenih grešaka.

Ma koliko tužno bilo - jer ipak je u pitanju možda i najveći igrač kojeg je beli sport imao - utisak je da Federer više nikad neće moći da izađe Đokoviću na crtu, a imajući u vidu da je i Nadal daleko od igre koja ga je nekad krasila jasno je da se nekada velika trojka ATP tura polako raspada. Nakupiće se Đoković trofeja - i treba, svaki je i više nego zaslužio, jer bi da je imao malo više sreće i rodio se možda koju godinu kasnije, verovatno već sada poobarao sve rekorde. Ali onakve mečeve kakve su vodili Novak, Nadal i Federer... Ko zna kada ćemo ih ponovo gledati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rodžer FedererATP Šangajatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara