©AFP
©AFP

Srpkinja sa 28 godina prvi put u glavnom žrebu grend slema

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.06.23. | 18:06

Natalija Stevanović prošla kroz kvalifikacije za Vimbldon

Sa 28 godina, prvi put u karijeri, Natalija Stevanović (devojačko Kostić) se plasirala u glavni žreb nekog grend slema. Teniserka iz Niša uspela je posle pobeda nad Valentini Gramatikopolu i Elizabet Mandlik da savlada i Marinu Balsols 7:5, 7:5 i tako uspešno okončala kvalifikacije među najboljih 128 učesnica singla Vimbldona.

Za razliku od prva dva izazova u kojima je grčkoj i američkoj teniserki prepuštala po ukupno četiri gema na susretu, Natalija je na poslednjem koraku do glavnog žreba morala da uloži znatno veći napor o čemu govori podatak da su oba seta trajala po više od sat vremena.

Izabrane vesti

Početak prvog seta obeležio je niz brejkova, te su rivalke razmenile po dva gema na servis protivnice, a iako je Španjolka uspela da stigne do novog brejka pri rezultatu 3:3, naša teniserka potom je režirala preokret i uz rezultat 7:5 stigla do seta.

Jednako zanimljivo bilo je i u nastavku s obzirom na to da je srpska teniserka u osmom gemu, pri vođstvu 5:2 imala dve meč lopte, ali ih nije iskoristila, te je već u narednom gemu usledio brejk Basols kojim je očuvana neizvesnost.

Ipak, 223. teniserka sveta brejkom pri rezultatu 6:5 stavila je tačku na ovaj susret i ostvarila najveći uspeh u karijeri.



tagovi

Natalija Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara