Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Treća srpska žrtva Melburna: Rune prejak za Krajinovića, čist put do četvrtog kola

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 09:18

Uverljivih 3:0 za desetog tenisera sveta

Srbija u Melburnu – jedan od tri. Barem dok Novak Đoković ne počne da popravlja skor. Filip Krajinović je, posle Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića, postao treća srpska žrtva na Australijan Openu, pošto se 19-godišnji Holger Rune, jedan od istaknutih predvodnika novog talasa, pokazao kao preveliki zalogaj i slavio sa uverljivih 6:2, 6:3, 6:4.

Krajinović je tako i treći uzastopni grend slem turnir završio na prvom stepeniku, pošto je 30-godišnji treniser prethodno na istom odredištu ispao i na Vimbldonu i na Ju-Es Openu.

Izabrane vesti

Ovog puta mu se doduše ne može mnogo prigovoriti, jer uprkos mladosti Rune je jednostavno viša klasa. Reč je o momku koji je naneo poslednji poraz Novaku Đokoviću, još u novembarskom finalu turnira u Parizu kada je osvojio prvu Masters titulu.

U protekloj godini sve skupa tri ATP titule za Danca, desetog tenisera na svetu, momka koji je bio najbolji na planeti na U14, U16 i U18 nivoima, pa se očekivano smatra da bi u narednim sezonama morao da se umeša i u borbu za sam vrh i na najvećoj sceni.

Žreb u Melburnu mu se otvorio posle povlačenja Nika Kirjosa zbog povrede, jer je na njega trebalo da udari u trećem kolu. Ovako, prvo čeka pobednika duela Maksima Kresija i Alberta Ramos Vinolasa, a trebalo bi da je bezbedan do četvrte runde takmičenja u kome će, ako ne bude iznenađenja, oderiti snage sa petim nosiocem Andrejom Rubljevim.

Svakako napredak s obzirom da je prošle godine prvi put igrao u Melburnu i ispao na startu takmičenja.



tagovi

Filip KrajinovićHolger RuneAustralijan Open 2023Australijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara