(©Reuters)
(©Reuters)

US open: Kraj za Krajinovića, Vavrinka predao, Beretini siguran, Halep razočarala

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 23:27

Ispao i Bazilašvili

Prvi srpski predstavnik koji je izašao na teren na US openu je već spakovao stvari za povratak kući.

Filip Krajinović nije uspeo da izađe na kraj sa Aleksom de Minorom, koji ima status 18. nosioca na grend slemu u Njujorku. Australijanac je bio ubedljiv u tri seta – 7:5, 6:2, 6:3.

Izabrane vesti

Krajinović je dobro počeo, u prvom gemu je napravio brejk, ali sredinom seta je usledila razmena brejkova, u kojoj se sve vratilo u ravninu do poslednjeg gema, kada je De Minor ponovo oduzeo servis srpskom teniseru i dobio set. Posle toga u ostala dva Australijanac je bio bolji igrač i zasluženo je prošao u narednu rundu takmičenja.

Od turnira se oprostio i nekadašnji pobednik Sten Vavrinka, koji je daleko od forme koja ga je dovela do trofeja na US openu. Švajcarac je predao meč na kraju drugog seta, a gubio je 2:0 od Francuza Mutea.

Iznenađenje je i ekspresni poraz Nikoloza Bazilašvilija, kojeg je pregazio malo poznati Kinez Vu, 174. teniser sveta – 6:3, 6:4, 6:0. Gruzin je istina u jako lošoj formi došao na turnir, ovo mu je šesto uzastopno takmičenje na kojem je ispao na prvoj prepreci.

Mateo Beretini je sa glatkih 3:0 eliminisao Nikolasa Džerija (6:2, 6:3, 6:3), dok je Karen Hačanov imao malo više posle protiv Denisa Kudle – 3:1 (3:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Najveće iznenađenje dana desilo se, ipak, u konkurenciji teniserki. Rumunka Simona Halep, nekada najbolja teniserka sveta, pretrpela je poraz od Darije Snigur, Ukrajinke koja je na turnir došla kao 124. na svetu – 6:2, 0:6, 6:4.

Iako je drugi set izgubila „s nulom“, 20-ogodišnja Ukrajinka je odigrala dobar treći set, vodila je čak sa 5:1, pa je dopustila Halep da dođe do 5:4, međutim, na kraju joj je ruka ostala dovoljno čvrsta da meč pobednički privede kraju.



tagovi

Filip KrajinovićUS openStan VavrinkaSimona Halep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara