(©Reuters)
(©Reuters)

US open: Mladi lavovi Alkaras i Siner bez greške

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 22:16

Ćorić završio nastup u Njujorku

Gladni su mladi lavovi velikih trofeja, ali nisu još tako blizu da do njih dođu pored „starih kuka“ Đokovića i Nadala. Mada, Novaka u Njujorku nema i šanse za iznenađenje odmah skaču.

Za Karlosa Alkarasa i Janika Sinera, dvojicu najtalentovanijih mladih igrača, nema zime kada su rane faze grend slemova u pitanju. Obojica su danas prošla drugo kolo takmičenja u Njujorku.

Izabrane vesti

Alkaras je lako izašao na kraj sa Fakundom Korijom. Argentinac nije mogao da se nosi sa Špancem i izgubio je u tri seta – 6:2, 6:1, 7:5 . Karlos će u trećem kolu igrati protiv Džejmsa Bruksbija.

Britanac je danas napravio jedno od iznenađenja, jer je eliminisao Bornu Ćorića. Hrvat je igrao sjajno na mastersu u Sinsinatiju, ostvario je najveći uspeh u karijeri, ali tu kao da se previše istrošio. I večeras je prelako izgubio u tri seta – 6:4, 7:6, 6:1.

Polovično uspešan dan Hrvatima omogućio je Marin Čilić, koji je savladao Alberta Ramosa sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3), pa će u trećoj rundi grend slema koji je osvojio 2014. godine igrati protiv Danijela Evansa.

Janik Siner je takođe protutnjao kroz drugo kolo, glatko je pobedio domaćeg predstavnika Kristofera Jubanksa – 3:0 (6:4, 7:6, 6:2). Italijana na sledećoj prepreci čekaće pobednik duela Dimitrov – Nakašima.

Hrvatica Petra Martić izbacila je četvrtu nositeljku Paolu Badosu fenomenalnom igrom u drugom i trećem setu – 6:7, 6:1, 6:2. Iskusna teniserka iz Splita u trećem kolu igraće protiv Viktorije Azarenke, koja je u kontroverznom meču u kojem njema rivalka Ukrajinka Kostjuk nije htela ni da joj pruži ruku, slavila sa 6:2, 6:3.

 


tagovi

US openJanik SinerKarlos AlkarasBorna Ćorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara