Veliki dani za Sloveniju zbog Tamare Zidanšek, Azarenka sigurna, ispala Sabalenka

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.06.21. | 15:05

Slovenska teniserka slavila protiv Sinjakove i plasirala se u osminu finala

Veliki dani za Tamaru Zindašek na otvorenom Prvenstvu Francuskinja. Slovenska teniserka, trenutno 55. igrač sveta, pobedom protiv Čehinje Sinjakove – 2:1 (0:6, 7:6, 6:2) – prvi put se plasirala u osminu finala gren slema.

Niko u Parizu nije mogao da pretpostavi ovakav epilog, posebno posle prvog seta. Tada Zidanšek nije postojala na terenu.Osvojila je samo šest poena i Sinjakova je sa nulom dobila ovaj deo igre. Stvari su se okrenule posle neizvesnog drugog seta, u kojem je Zidanšek dobila taj-brejk 7:5.

Izabrane vesti

Na krilima izjednačenja, Slovenkaj e nastavila sa vrlo dobrom partijom i napravila brejk na početku odlučujućeg seta. Potvrda je stigla u sedmom gemu, pa će Zindašek u osmini finala igrati sa pobednicom duela Kasatkina-Kirstea. 

Učešće na turniru okončala je Arina Sabalenka, četvrti nosilac u konkurenciji dama. Beloruskinja je morala da pruži ruku Ruskinji Pavljučenkovoj, koja je slavila 6:4, 2:6, 6:0. Sabalenka je imala neshvatljiv pad u igri u odlučujućem setu, gde je praktično poklonila pobedu.

Viktorija Azarenka nije se mnogo mučila protiv Amerikanke Medison Kiz. Do četvrtog kola se dokopala pobedom protiv Medison Kiz 6:2, 6:2. Rival za prolaz u četvtrtfinale biće joj upravo Pavljučenkova.


tagovi

Viktorija AzarenkaRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara