Venus se i dalje pita

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.03.18. | 10:00

Trostruka šampionka prestižnog turnira u Majamiju preokrenula protiv aktuelne braniteljke naslova Džoane Konte. U čevrtfinalu i Azarenka, Ostapenko, Stivens, Pliškova, Kerber, Svitolina i Kolins

Venus Vilijams doživljava drugu tenisku mladost pred očima celog sveta. Iskusna, 37-godišnja Amerikanka je nakon velike drame u prethodnom kolu, kada je spasla tri meč lopte protiv Kiki Bertens, noćas slavila u osmini finala prestižnog turnira u Majamiju (tvrda podloga, 7.972.535 $).

Starija sestra Vilijams je "odbranila čast porodice" i savladala prošlogodišnjeg laureata ovog takmičenja na Floridi, Britanku Džoanu Kontu sa 2:1, po setovima 5:7, 6:1 i 6:2 i u za prodor u polufinale Majamija koji je osvajala u tri navrata odmeriće snage sa malo poznatom sunarodnicom, Denijel Kolins koja je bila bolja od olimpijske šampionke, Monike Puig sa 3:6, 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Viktorija Azarenka, koja je takođe osvajala turnir na Floridi, probila se među osam najboljh pošto je pobedila Agnješku Radvanjsku sa 6:2, 6:2, Sloan Stivens je savladala Garbinje Muguruzu sa 6:3 i 6:4, osvajačica Rolan Garosa, mlada Jelena Ostapenko bila je bolja od snažne Čehinje Petre KvitoveZarina Dijas je predala meč Karolini Pliškovoj, Angelika Keber se namučila protiv Jafang Vang u meču koji je završen rezultatom 6:7 (1), 7:6 (5), 6:3 , a Elina Svitolina je očekivano savladala Ešli Barti sa 7:5 i 6:4.

U četvrtfinalu će se sastati Azarenka - Pliškova, Stivens - Kerber, Ostapenko - Svitolina i Vilijams - Kolins.

Foto: Action Images


tagovi

Venus VilijamsDžoana KontaViktorija AzarenkaWTA Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara