WTA lista: Simona povratila tron

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.02.18. | 11:59

Aleksandra Krunić je za samo dve pozicije niže rangirana od svog najboljeg plasmana u karijeri

Prošle su četiri nedelje vladavine Karoline Voznjacki, u kojima je Rumunka Simona Halep iz dana u dan bivala sve bolja i zasluženo se vratila na prvo mesto WTA liste.

U teniskom retrovizoru vidimo da je Karolina Voznijacki pre mesec dana pobedila Simonu Halep u finalu Australijan opena i tako bar na mesec dana osvojila najbolju poziciju na rang-listi najboljih teniserki sveta. Trenutna situacija kaže da je Halepova 17. nedelju na vrhu WTA sveta započela sa 7.965 bodova, a da Karolina Voznjacki ima 7.525 bodova.
U plasmanu ostalih teniserki, zaključno sa osmoplasiranom Venus Vilijams, nije bilo promena. Smena se desila na poslednje dve pozicije Top 10 liste, pa je od ovog ponedeljka Petra Kvitova deveta, a Anđelika Kerber deseta teniserka WTA sveta.

Izabrane vesti

Naša Aleksandra Krunić je napredovala za dve pozicije, pa je sada je 47, sa 1.128 bodova, što je jako blizu 45. mestu, koje je ujedno i njen najbolji zabeležen plasman u dosadašnjoj karijeri. Jelena Janković je na 255. WTA mestu, Dejana Radanović je 274, dok Ivana Jorović zauzima 288. mesto. Olga Danilović je po trenutnom rasporedu tek na 302. WTA poziciji.

FOTO: Reuters/ Action Images


tagovi

WTA listaSimona HalepKarolina VoznijackiAnđelika KerberVenus VilijamsAna IvanovićAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara