Ivana Jorović
Ivana Jorović

WTA Monterej: Kalifornijska uteha za srpski trio

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.19. | 12:51

Ivana Jorović i Olga Danilović nastupima u singlu, a Jakšićeva u dublu večeras započinju takmičenje na malom turniru na obali Pacifika

Nakon betonskih terena "Sunshine doubla", to jest velikih žensko/muških turnira u Indijan Velsu i Majamiju sledi duža pauza za najbolje sve do početka dela teniske sezone koja se igra na crvenoj šljaci Evrope. Ali beli sport naravno ne miruje, te danas počinje WTA turnir u Montereju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 250.00 $) gde učestvuje "druga liga", te u okviru nje i tri srpske teniserke, Olga Danilović, Ivana Jorović i Jovana Jakšić koje bi dobrim nastupima mogle da se "iskupe" malo slabija izdanja u poslednjih mesec-dva.

RASPORED MEČEVA (+9 Č)

Izabrane vesti

Beogađanka i Čačanka nastupaju već koliko večeras, a MOZZART je to, naravno, propratio igrama i kvotama. Olga Danilović, koja u poslednje vreme igra slabo i daleko ispod svojih mogućnosti, te se polako odmiče od TOP 100 na svetskoj lestvici gde drugu nedelju zaredom - i to baš na 100. poziciji - provodi Jorovićeva, izlazi prva ne teren, ne pre 21 čas po srednjoevropskom vremenu i to protiv Kirsten Flipkens.

Iskusna Belgijanka je do pre neku godina bila vrhunska igračica, ali se situacija u poslednje vreme promenila te je sada 58. na svetu. A to znači da je u pitanju lepa prilika da se Beograđanka dokaže nad etabliranim imenom belog sporta što bi joj sigurno pomoglo da brže izađe iz krize. Nedavno njeni relativno dobri nastupi u Gvadalahari, gde su uslovi praktično istovetni daju nam za pravo da verujemo u to.

Jorovićeva, koju u Kaliforniji prati kao deo stručnog štaba Janko Tipsarević, svoju meksičku šansu u prvom kolu će tražiti na duelu sa Timeom Baboš sa kojom prvi put ukršta rekete. Mađarica je takođe jedna od teniserki koja se muči sa formom u 2019. te je uspela i da ispadne iz Top 100. Međutim, njeno iskustvo, ali i nesumnjiv kvalitet garantuju nam da Čačanka neće imati lagan posao, iako je po plasmanu favoritkinja. Ovde valja očekivati napeto odmeravanje, te ulazak gemova u plus. Njihov duel je poslednji na glavnom terenu.

Jovana Jakšić nastavlja sa izazovima u dublu te već noćas u paru sa domaćom igračicom, Renatom Zarazuom nastupa protiv Čileanke Alekse Garači i Amerikanke Sabrine Santamarije koje su i favoritkinje. Ali, pošto su u pitanju prililčno nepoznate igračice, ne bi bilo čudo da srpsko-meksička kombinacija prođe dalje, što bi overilo prililno atraktivnu kvotu 2,55.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Ivana JorovićOlga Danilovićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara