Marija Šarapova
Marija Šarapova

WTA MONTREAL: Mestimično tenis, u pauzi između pljuskova

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.08.18. | 15:05

Halep, Voznijacki, Stivens, Šarapova, Venus Vilijams... Sve one čekaju da zaigraju i nađu se na našim tiketima šestog dana takmičenja u kišnom Kvebeku

Kišovito vreme na istoku Kanade, tačnije u Kvebeku pravi velike probleme organizatorima prestižnog WTA Premier 5 turnira u Montrealu, Rodžers kupa zbog čega će, npr. meč između prve teniserke sveta, Simone Halep i snažne Anastazije Pavljučenkove večeras biti nastavljen pri rezultatu 4:3 za Ruskinju.

RASPORED ŠESTOG DANA TURNIRA U MONTREALU

Izabrane vesti

Takođe, teniserke koje pobede u zaostalim mečevima drugog kola moraće da igraju još jedan meč istog dana zbog jučerašnjih prekida uzrokovanih lošim vremenom.

No, mi ćemo iz ovoga što nam se nudi naći nekoliko parova za bet-analizzu. Radni dan, kao i prethodni u Montrealu počinje od 11 po lokalom, to jest 18 časova po srednjoevropskom vremenu, a prve na Centralni teren istrčavaju Sloun Stivens i Karla Suarez Navaro. Amerikanka je favorit, jer je iskusna i uporna Špankinja ipak najbolja kada je podloga šljaka, a ne beton.

Prošlogodišnja finalistkinja, Karolina Voznijacki ne bi trebala da ima težak posao protiv sve bolje Beloruskinje Irine Sabalenke. Plavuša iz Odenzea jedna je od glavnih favoritkinja za titulu (osvojila Rodžers kup 2010), tako da ne sme sebi dopustiti kiks već u drugom kolu.

Venus Vilijams ne bi trebala da ima večih problema sa Soranom Kirsteom koju je već dva puta pobeđivala, poslednji put prilično lako na u Indijan Velsu ove godine. Nama ovo deluje kao sigurizza, ako je tako nešto moguće reći kada je u pitanju ženski tenis.

Interesantan duel se očekuje kada jedna naspram druge na Centralnom terenu u Montrealu stanu Marija Šarapova i Karolin Garsija. Iskusna Ruskinja, za razliku od njegnog pritelja Novaka Đokovića ne uspeva nikako da se vrati u formu nakon pauze zbog dopinga, pa iako ima prednost u međusobnim duelima, ne može biti favorit u bici sa Francuskinjom. Pored toga, Garsija je slavila na njihovom poslednjem meču, te verujemo da ovaj većerašnji duel može da potraje.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Marija ŠarapovaDžoana Konta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara