(©Reuters)
(©Reuters)

Žreb za US Open: Medvedevu šetnja do Kirjosa, Nadal u 3. kolu na Kecmanovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 18:53

A, u drugoj rundi na Fonjinija ili Karaceva

Bez Novaka Đokovića u njemu održan je žreb za poslednji grend slem turnir u teniskom svetu – US open.

Prvi nosilac je lider teniskog karavana Danil Medvedev, dok je najjači nosilac u donjem delu kostura Rafael Nadal, pa su prema projekciji njih dvojica „viđeni“ u finalu, kao u januaru na Australijan openu, kada je Španac posle velikog preokreta osvojio trofej.

Izabrane vesti

Medvedev će odbranu titule u Njujorku početi protiv Stefana  Kozlova, Rusa poreklom koji igra pod američkom zastavom. Danil je odlično prošao na žrebu što se tiče prva tri kola, tu ne bi trebalo da ima ikakvih problema, ali već u četvrtom bi mogao da se nameri na Nika Kirjosa, koji igra najbolji tenis u karijeri. Zanimljivo je da će Australijanac u prvom kolu igrati protiv najboljeg prijatelja Tanasija Kokinakisa.

U projektovanom četvrtfinalu Medvedev bi igrao protiv Feliksa Ožea-Alijasima. U tom delu kostura je i srpski teniser Filip Krajinović, koji će turnir početi duelom sa Aleksom de Minorom, koji ima status 18. nosioca.

Stefanos Cicipas je u istom delu žreba i on je projektovani rival Medvedevu u polufinalu. Grk će igrati sa kvalifikantom na startu, a u drugoj rundi sa pobednikom meča Lorenco SonegoDžordan Tompson. U njegovom delu kostura je Mateo Beretini.

A, Cicipasu u četvrtfinalu bi rival trebalo da bude Kasper Rud, koji će turnir početi borbom sa Britancem Kajlom Edmundom.

Rafael Nadal nije baš dobio najpovoljniji žreb. U prvom kolu igraće protiv Rinkija Hiđikate, ali već u drugom ga čeka pobednik meča Fabio Fonjini – Aslan Karacev, a tu nije „šetnja“ koji god da dođe na noge Špancu. U trećem kolu Nadal bi mogao da ukrsti rekete sa Miomirom Kecmanovićem, koji će premijeru imati protiv Lirnera Tina iz SAD, a onda bi igrao sa veteranom Gaskeom ili Taro Danijelom.

Sa Nadalom u kosturu je Denis Šapovalov i to je projektovano četvrtfinale. Tu je među njima i Laslo Đere, kojeg u prvom kolu čeka težak rival, deveti nosilac Andrej Rubljov.

Poslednje projektovano četvrtfinale je Hubert HurkačKarlos Alkaras. Španac bi u trećem kolu mogao da igra sa Dušanom Lajovićem, koji će u prvoj rundi igrati protiv Džensonom Bruksbijem.

U Alkarasovom delu žreba je i Borna Ćorić, pobednik mastersa u Sinsinatiju, koji kreće protiv kvalifikanta, a onda na Lajovića ili Bruksbija.


tagovi

Danil MedvedevRafael NadalUS openMiomir KecmanovićDušan LajovićFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara