"Aleksandar Džikić"
"Aleksandar Džikić"

Aleksandar Džikić stiže u Partizan!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.16. | 08:19

Petar Božić ne da ostavku, ali će biti smenjen, bivši Vujoševićev pomoćnik vraća u Humsku 1

Aleksandar DžikićSmena na klupi Partizana. Očekivana. Posle četvrtog uzastopnog poraza u Jadranskoj ligi, kojim se tim survao na poslednje mesto tabele, crno-beli će posegnuti za jedinim logičnim rešenjem u ovom trenutku. Rokadom trenera. Umesto Petra Božića, koji se nije proslavio u debitantskoj sezoni u ulozi šefa struke, u Humsku 1 stiže - Aleksandar Džikić!

Trebalo bi da se desi pravo čudo da nekadašnji prvi saradnik Duška Vujoševića, iz perioda uspostavljanja dominacije Parnog valjka srpskom i regionalnom košarkom, ne prihvati ponudu koja se sedmicama pominjala u krugovima bliskim klubu. 

Izabrane vesti

Ova vest potvrđena je MOZZART Sportu, a prema saznanjima našeg portala Aleksandar Džikić mogao bi već danas da postane trener Partizana.

Džikić ima 44 godine i osim u Partizanu, dubok trag ostavio je na klupi Olimpije, sa kojom je bio četvorostruki prvak Slovenije. Osim Zmajeva, vodio je Krku iz Novog Mesta (u dva mandata), bio pomoćni i prvi trener Beovuka, saradnik u stručnom štabu NBA ligaša Minesote, kao i selektor reprezentacije Srbije do 20 godina i seniorskog tima Makedonije.

Nikad nije krio privrženost crno-belima i to je, uz odlično poznavanje košarke i prilika u Partizanu, jedna od preporuka novoj upravi na čelu sa predsednikom Nikolom Pekovićem da ga angažuje. Pogotovo što će ovaj potez naići na podršku navijača.

Džikić i BožićProcedura oko dolaska Aleksandra Džikića u Partizan, ipak, zahteva da najpre bude raskinuta saradnja sa Petrom Božićem. Zasad nema naznaka kad bi nekadašnji kapiten, koji je letos zamenio Duška Vujoševića, mogao da dobije otkaz, ali je jedino sigurno - ostavku ne planira da podnese. Čak ni pošto je to - povicima „Pero, odlazi“ - tražilo oko 300 Grobara u Sportskoj dvorani u Nikšiću, za vreme i posle utakmice 18. kola Jadranske lige, u kojoj je Sutjeska demolirala Parni valjak (82:71).
Ovo je najteži momenat u kome se Partizan ikada našao, ali nema odustajanja. Moramo da izađemo iz ove situacije. Kao igrač i kao čovek nikad nisam odustajao, pa neću ni sada. Hvala našim navijačima koji su nas bodrili tokom cele utakmice“, ispričao je Božić posle meča.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Petar BožićFK PartizanJadranska ligaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara