"Son podigao prašinu u Londonu"
"Son podigao prašinu u Londonu"

Aspirin za glavobolju Pevaca košta 30.000.000 evra! Bajer osakaćen pred utakmicu sezone?

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.08.15. | 17:50

Hjong-min Son stiže na preglede na Vajt Hart Lejn

Son podigao prašinu u LondonuKapitalac u Londonu! Nemački mediji pišu da je 23-godišnji krilni napadač Bajera Hjong-min Son napustio Leverkuzen i otišao na lekarske preglede pred potpisivanje ugovora sa Totenhemom! Transfer reprezentativca Južne Koreje koštaće Pevce celih 30.000.000 evra!

Mnogo para, ali Son bi mogao da bude jedno od najpametnijih poteza uprave Totenhema s obzirom na to da je u Bundesligi ostavio fenomenalan utisak. Trebalo je da se nađe i u timu Bajera za revanš sa Laciom u plej-ofu Lige Evrope, ali su novinari u Nemačkoj već u utorak uočili da ga nema na treningu. Neizvesnost nije dugo potrajala pošto su lokalni dnevnik Kolner Štatancajger, ali i ugledni magazin Kiker u sredu izvestili da je Son već u Engleskoj i da ga samo lekarski pregledi dele od parafa.
"Trenutno to nije u našem fokusu – pripremamo se za najvažniju utakmicu u sezoni", ostao je zakopčan portparol Bajera.

Izabrane vesti

Sa druge strane, nemački Skaj je preneo da će Son ipak biti u timu za megdan sa Rimljanima u kome Bajer juri gol zaostatka iz prvog meča.

Podsetimo, Son je u Nemačku stigao 2008. kada mu je bilo 16 godina. Pet sezona je proveo u Hamburgu,  prve dve u omladinskom pogonu, a onda je 2013. prešao za Bajer za 10.000.000 evra. Za Aspirindžije je odigrao 62 utakmice, postigao 21 gol, pet u 19 nastupa u Ligi šampiona. Dosadašnji rezultati deluju kao garancija za uspeh. Upravo ono što nedostaje Totenhemu. Nedostaje mu i jedan ofanzivni vezni – Son može da pokrije i tu poziciju – pošto se transfer Erika Lamele u Inter čini sve izvesnijim.

U Leverkuzenu su namerili da Sona zamene Kingslijem Komanom iz Juventusa. Problem je međutim što je on odavno i na oku trenera Bajerna iz Minhena Pepa Gvardiole. Jasno je ko može više da ponudi, ali je pitanje da li bi Koman u Minhenu dobio minutažu kakvu bi imao na Baj Areni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok 2015NemackaKingsli KomanHjong-Min SonEvropaErik LamelaEngleskaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara