Bajernova reakcija: Potpisao Derik Vilijams

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.09.18. | 16:39

Drugi pik na Draftu iz 2011. godine stiže u Minhen

Šokirala je sve u košarkaškoj reprezentaciji Srbije, ali i stručnom štabu minhenskog Bajerna teška povreda Milana Mačvana, zbog čega je nemački šampion bio primoran da u sedmicama pre početka sezone reaguje i dovede adekvatnu zamenu za srpskog kapitena. Ona, u određenom obliku, stiže u liku Derika Vilijamsa.

Drugi pik na NBA draftu iz 2011. godine dolazi u Minhen kao igrač koji može da odgovori izazovima na pozicijama krila i krilnog centra.

Izabrane vesti

Vilijams je poslednji angažman imao u Los Anđeles Lejkerima, gde je odigrao dve utakmice, a pre toga je bio u Kini gde je u dresu Tjanžan Gold Lajonsa beležio preko 20 poena u proseku.

Derik Vilijams iza sebe ima veliko NBA iskustvo tokom vremena provedenog u Minesoti, Sakramentu, Njujorku, Majamiju i Klivlendu. Za šest sezona skupio je 436 utakmica, u kojima je upisivao gotovo devet poena i četiri skoka. Svojevremeno je važio za ogroman talenat univerziteta Arizona, a ispred njega je na draftu 2011. godine bio samo Kajri Irving. Iza sebe je, zanimljivo ostavio igrače poput Kavaja Lenarda, Džimija Batlera, Ajzee Tomasa, Nikole Mirotića, Tristana Tompsona, Enesa Kantera, Jana Veselija, Jonasa Valančijunasa, Nikole Vučevića... Ipak, nikada nije dostigao visine koje su mu predviđane. 

Foto: Action Images


tagovi

KK Bajern MinhenDerik Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara