"Dragiša Binić"
"Dragiša Binić"

Binić bez dlake na jeziku: Više stranaca – više novca u privatnim džepovima!

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.15. | 09:05

Četiri “prava“ stranca, plus još dvojica iz Hrvatske ili Slovenije. Crnogorci, Makedonci i igrači iz BiH potpadaju pod domaće fudbalere

Dragiša BinićVečiti beogradski rivali su izgurali ideju – broj stranaca u Superligi morao bi da se poveća sa četiri na šest! Zajednica Superligaša jednoglasno je skočila u zaštitu Crvene zvezde i Partizana, pa je sada na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbija da usliši želju velikana sa Topčiderskog brda. Suprotno nekim ranijim stavovima Tomislava Karadžića čija je vlast pre šest godina i donela odluku da se ograniči broj fudbalera iz inostranstva. Veliki protivnik povratka na staro je i legenda srpskog fudbala Dragiša Binić.
"Omladinci su nam prvaci sveta i umesto da forsiramo naše zlatne momke, traži se da se dozvoli angažovanje većeg broja igrača iz inostranstva, a posle se čudimo što nam deca odlaze", kategoričan je Binić u izjavi za Sportski žurnal.

Između ostalog i zato što – kao i svi ostali – zna da će samo retki od svih tih silnih stranaca doprineti kvalitetu fudbala u Srbiji.
"Ne mogu da se setim primera da je bilo koji igrač iz inostranstva došao iz nekog kluba direktno, snimljen od domaćih skauta. U pitanju su fudbaleri koji stižu preko ranih agencija, a novac klubova, koji vape da im se pomogne, se sliva najviše u privatne džepove", bez dlake na jeziku će Binić.

Izabrane vesti

Inače, kako direktor Zajednice Superlige Vladimir Bulatović za Naše novine objašnjava klubovi će moći da imaju četiri "prava" stranca plus još dvojicu iz zemalja članica Evropske unije iz bivše Jugoslavije, dakle iz Slovenije i Hrvatske. Igrači iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine će biti smatrani za domaće igraće?

Podsetimo, u Crvenoj zvezdi su Vered, Vijeira, Matos, Parker, Mbođ, Avramovski i Orlandić, u Partizanu Božinov, Bandalovski, Fabricio Silva, Oumaru, Balažic i Grbić...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zajednica superligašaSuperligaSrbijaDragiša Binić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara