Etore Mesina (© Star sport)
Etore Mesina (© Star sport)

Mesina pričao o greškama Milana: Nije lako uklopiti Mirotića u tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 16:44

Olimpija iz Milana nije uspela da napravi dobar rezultat ove sezone u Evroligi

Iako su ozbiljno razdrmali Evroligu kada su uspeli da potpišu Nikolu Mirotića, Olimpija Milano je imala još jednu razočaravajuću sezonu u Evroligi. Imena koja su dovela nisu donela momentalan kvalitet na parketu. Nije pomoga ni povratak Šabaza Nejpira iz Zvezde, a o svemu ovome pričao je Etore Mesina.

Kao primarni problem je istakao poziciju plejmejkera jer slabo šta je funkcionisalo sa Kevinom Pengosom, Maodom Loom, Nejpirom i Naz Mitro-Longom.

Izabrane vesti

"Nismo odradili dobro stvari posle odlaska Malkolma Dilejnija i Serhija Rodrigeza. Nismo imali isti nivo na toj poziciji. Međutim, moram da se zapitam šta bi bilo da smo imali zdravog Bilija Berona ove sezone", rekao je Mesina za italijansku "Republiku."

Osvrnuo se potom na Mirotića koji je bio meta brojnih spekulacija. Već je odavno poznato da je Nikola Mirotić bio nadomak prelaska u Partizan da bi se čitav posao na kraju izjalovio. Na kraju je nekadašnji reprezentativac Španije otišao u Milano.

"U nekim sezonama sve odradite kako treba, u drugim napravite grešku na tržištu. Osim par klubova, drugima je teško da zadrže najvažnije igrače na duži period. Napravili smo grešku sa plejmejkerom i tu smo se zaglavili. Neću da se krijem, ali nije bilo lako integrisati superstara kao što je Mirotić u ovaj tim. Imali smo neke probleme, koje smo uspeli da 'ispeglamo' u mnogim momentima. Nadam se da se neće ponoviti u završnici sezone."

Uprkos svim problemima, iskusni Italijan se dobro oseća u Milanu.

"Ima više timova koji se bore za titulu, za razliku od prošle sezone gde smo Virtus i mi bili korak ispred svih. Biće velika borba, možda više mečeva bude u serijama na pet mečeva. Prošle sezone nismo znali šta možemo da dobijemo od Điđija Datomea u plej-ofu. Sada moramo da razumemo kondiciju i stanje Mirotića", zaključio je Mesina.


tagovi

Etore MesinaNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara