""
""

Borusija sprema nož u leđa Bajernu: Krenula ofanziva na dragulj nemačkog fudbala!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.16. | 08:02

Bild otkriva da Milioneri iz Dortmunda planiraju da plate klauzulu od 20.000.000 evra igrača koji je meta velikog rivala Bajerna

Bild je pre nekoliko dana provalio Bajernov plan o tandemu pojačanja iz Hofnehajma, a sada je otkriven i plan Borusije Dortmund. Dok Bajern „pljačka“ Hofenhajm, Milioneri iz Dortmunda su se namerili da poharaju riznicu Bajera iz Leverkuzena.

Izabrane vesti

Bild tvrdi da je Glavna meta Borusije Dortmund mladi nemački ofanzivac Julijan Brant! I žuto-crni su spremni da za njegovo dovođenje izdvoje 20.000.000 evra!   

Podsetimo da je Borusija Dortmund već kaparisala Leverkuzenovog štopera Omera Topraka za naredno leto. Po fiksnoj klauzuli od 12.000.000 evra. Sada žele da u paketu dobiju i momka koji predstavlja budućnost nemačkog fudbala i koji je još letos bio na meti Bajerna. Štaviše, spekulisalo se da ga Bavarci čuvaju kao pojačanje za naredno leto jer poznato je da oni kupuju sve što je najbolje iz domaće proizvodnje. I sam igrač je posle letnjeg prelaznog roka priznao da je imao poziv iz Minhena, ali da se odlučio da ostane među Farmaceutima jer tako je najbolje za njegovu karijeru.
„Nije čudo što Bajern i veliki klubovi žele da dovedu Julijana, ali ja verujem da će on još dugo godina igrati kod nas“, rekao je tada Leverkuzenov direktor Rudi Feler.

Zato će Borusija već ove zime pokušati da završi posao pre Bajerna i veruje da joj je 20.000.000 evra dovoljno da ubedi Leverkuzen. Tačnije, to je iznos potreban da se aktivira klauzula mladog asa. Brant ima ugovor s Farmaceutima do 2019. godine, ali i klauzulu u ugovoru koja može da se aktivira ako neko 2018. godine ponudi 20.000.000 evra. I Leverkuzen tu ne može ništa...

Primetno je da Borusija u Brantu vidi perspektivu i da nije reč o meti za sledeći prelazni rok ili onaj narednog leta. Ali u januaru 2018. godine bi za 20.000.000 evra mogla da dobije momka koji je već standardan na spiskovima selektora Joakima Leva i koji je planiran kao jedan od nosilaca igre Elfa u narednoj deceniji.

Tako je nešto planirao i Bajern. Videćemo kome će se želja ostvariti... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBajern MinhenBorusija DortmundEvropaJulijan BrantNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara