"Boungiorno Italia"
"Boungiorno Italia"

Boungiorno Italia: Fabregas, Matić i Gundogan želje Juventusa

Vreme čitanja: 6min | pon. 28.12.15. | 11:52

Gazeta delo Sport je objavila i statistike koje pokazuju da su Iguain, Hamšik i Vaskez bili najbolji igrači Serije A u kalendarskoj godini

Boungiorno Italia ( Od stalnog dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus je u prvom planu današnjih izdanja sportskih novina u Italiji. Piše se o mogućnosti dolaska nekoliko vrhunskih veznih igrača u redove Stare dame, od Fabregasa i Matića do Banege. Del Pjero poručuje u intervjuu za Gazetu da Juve ne treba da se plaši Bajerna , a selektor Hrvatske Ante Čačić da će njegovi reprezentativci (Kalinić, Mandžukić, Brozović i Perišić) odlučiti trku za skudeto. Listovi nastavljaju da se bave sudbinom Garsije i Mihajlovića koji će uprkos mračnim prognozama dočekati 2016. godinu na klupi Rome odnosno Milana.  Gazeta je objavila i statistike koje pokazuju da su Iguain, Hamšik i Vaskez bili najbolji igrači u Seriji A u kalendarskoj godini.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta

Najtiražniji sportski dnenvik u Italiji otvara današnje izdanje sa intervjuom Alesandra Del Pjera u kojem je glavna tema bio Juventus: ”Del Pjero: Hajde Juve, sa Bajernom može da se igra”.  Bivši kapiten Stare dame pozvao je igrače Juvea da ne klonu duhom u Ligi šampiona samo zato što ispred sebe imaju savršenu mašinu Pepa Gvardiole.

Bolje je igrati sa Nemcima što pre u nokaut fazi takmičenja. Pogba nosi dobro moju desetku, ali mora da pruži još više: u jednom velikom timu nije dovoljna tehnika”, aludirao je Del Pjero da je za ulogu lidera u timovima kao što je Juve potrebna harizma i  svakodnevna demonstracija ličnog primera kako bi te ostali igrači sledili.

U analizi kalendarske  godine Gazeta konstatuje da je 2015.  bila fantastična za Juventus: “Za Bjankonere je bila godina uživanja”. U podnaslovu se podseća na osvojena tri trofeja( skudeto, Kup Italije i Superkup), finale Lige šampiona, najviše osvojenih bodova u Seriji A(81) i najbolju odbranu (primljen je samo 31 gol).

U vrhu strane list se bavi potezima Intera i Milana u prelaznom roku koji počinje za par dana. ”Inter, između Sale i Van der Vila izronio Kaseres”, otkriva Gazeta da bi Urugvajaca iz Juventusa mogao da pojača odbranu Nerazura. U podnaslovu se podseća da ugovor Kaseresa sa Juventusom ističe u junu i da s obzirom na to da Ranokja, Santon i Dodo imaju već spakovane kofere, Inter bi želeo da ga angažuje odmah.  Po svemu sudeći, piše Gazeta, bivši kapiten Intera  Andrea Ranokja će se preseliti u Bolonju.

Milan nastavlja sa Balotelijem, Boatengom i Menezom”, piše Gazeta da će Mihajlović imati u januaru na raspolaganju trojicu igrača koji su često u karijeri privlačili pažnju više svojim ponašanjem nego igrom na terenu. U  podnaslovu se kaže da je Dijego Lopez vrlo blizu selidbe u Premijer ligu dok se na unutrašnjim stranama precizira da će Boateng potpisati novi ugovor sa Milanom prvog dana prelaznog roka, da se Baloteli oporavio od operacije i da će Menez konačno biti spreman krajem januara.

Gazeta objavljuje danas i statističke podatke Serije A u 2015. godini koji pokazuju da su igrači Napolija prednjačili u mnogim segmentima:”Brojevi 2015: Iguain i Vaskez su zlatni momci”. U podnaslovu se kaže da je Iguain najviše šuirao u okvir gola i da je najbolji strelac a da je Hamšik kreirao najviše šansi i imao najviše uspešnih pasova dok je Alan izašao kao pobednik iz najvećeg broja duela. Interesantno je da je plejmejker Palerma Mudo Vaskez bio najbolji dribler u Seriji A, pogodio je najviše stativa ali je istovoremeno i najviše fauliran igrač Serije A i fudbaler koji je napravio najviše prekršaja.

U redakcijskom komentaru sa naslovom “Premijer: lekcija 26. decembra” Gazeta kritikuje već dobro konsolidovanu tradiciju u italijanskom fudbalu da uzme pauzu od dve nedelje, na prelazu iz stare u novu godinu, citirajući sve pozitivne cifre “Boxing Day-a” .

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere

Rimski dnevnik nastavlja da prati minuciozamente sagu “Garsija” i mogućnost da francuski stručnjak dobije otkaz: ”Garsija se ne predaje”.  U podnaslovu se kaže da glasine o Spaletiju na klupi Rome nisu previše uznemirile Francuza koji je dobio garanciju od Valtera Sabatinija da će voditi Romu i u novoj 2016. godini. “Garsija se sutra vraća na posao sa jednom ciljem: povratiti poverenje kluba i navijača”. U redakcijskom komentaru pod naslovom “ Opklada Rudija, trenera na privremenom radu” se kaže da je Garsija, za sada, uspeo da sačuva svoje radno mesto ali da bi poraz protiv Kjeva u Veroni ponovo otvorio vrata prevremenom otkazu.

Korijere piše i o interesovanju Real Madrida za Miralema Pjanića:”Realov prepad za Pjanića, Sabatini ne popušta”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Real sve intenzivnije radi na transferu reprezentativca BiH ali da Roma nema nameru da se odrekne njegovih usluga, osim u slučaju “nepristojne ponude”.

Rimski dnevnik lansira još jednu vatrometnu vest sa fudbalske pijace ali koja nailazi na malo potvrda u realnosti: ”Fabregas na transfer listi, Inter i Juve u trci”. Korijere tvrdi da su dva italijanska kluba veoma zainteresovana da angažuju Katalonca budući da je u raskolu sa klubom. Međutim, u istom tekstu, Korijere priznaje da je godišnja plata Fabregasa, između 8.000.000 i 10.000.000 evra( u zavisnosti od realizovanih bonusa), van budžetskih parametara kako Bjankonera tako i Nerazura.

U vrhu strane se najavljuje da će Lacio otkupiti Matrija od Milana na kraju jednogodišnje pozajmice:” Matri, Lacio je odlučio da ga otkupi u junu”.

TUTTOSPORT

Tutosport

Torinski sportski list posvećuje prve strane današnjeg izdanja intervjuu sa selektorom hrvatske reprezentacije Antom Čačićem. Naravno glavni argument je bio Mario Mandžukić, ali i drugi napadači Vatrenih koji igraju važne uloge u Seriji A, poput Kalinića u Fjorentini ili Perišića i Brozovića u Interu. “Taj dobri momak, Mandžukić”, dominira naslov prvom stranom . “Mandžukić je nemilosrdni strelac sa velikim srcem: pomaže siromašnima i to čini bez medijske buke i reklame”,otkrio je Čačić da bivši centarfor Volfsburga, Bajerna i Atletiko Madrida redovno pomaže onima koji su imali manje sreće u životu.  “Trku za skudeto će odlučiti moji igrači: Kalinić, Brozović, Perišić i Mandžukić”, tvrdi selektor Hrvatske.

List objavljuje i intervju sa jednim od najpoznatijih italijanskih fudbalskih menadžera Andreom D’Amikom pred otvaranje zimskog prelaznog roka:  “Juve, skudeto je na fudbalskoj pijaci…”. D’Amiko smatra da će pojačanja u januru presudno uticati na ishod trke za skudeto i da je u tom smislu Gundogan ili igrač njegovih kvaliteta na sredini terena od presudnog značaja za ambicije Stare dame da odbrani titulu prvaka Italije. 

Na unutrašnjim stranama Tutosport spekuliše da bi Juventus mogao da lansira operciju dovođenja Nemanje Matića iz Čelsija budući da u timu Romana Abramoviča vlada konfuzija posle odlaska Žozea Murinja.

Na naslovnoj strani Tutosporta u ulozi aktera je još jedan Hrvat, reč je o Andreju Kramariću: Toro stavio ruke na Kramarića”. U podnaslovu se kaže da bi Hrvat mogao da dođe na pozajmicu iz Lestera pošto nema veliki prostor u timu Klaudija Ranijerija.

Posle serije članaka u kojima je Tutosport najavljivao otkaz Mihajloviću i vrlo negativnoj atmosferi u Milanelu, danas je promenio ploču: ”Fudbaleri se opredelili: Berluskoni, Milan je sa Mihom!”.  U tekstu na unutrašnjim stranama se tvrdi da su posebno italijanski igrači u dresu Rosonera stali uz svog trenera i da im se nimalo nisu dopale “otrovne strelice “ koje redovno ispaljuje gazda Milana na račun šefa stručnog štaba.  List takođe piše da Adrijano Galijani ima interesantnu ideju da ponudi Laciju El Šaravija i igrački karton Matrija za Kandrevu.

Piše: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

Sesk FabregasSerija ANemanja MatićNapoliMilanJuventusItalijaInterIlkaj GundoganFjorentinaEvropaBuongiorno ItaliaAlesandro Del Pjero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara