""
""

Buongiono Italia: Reprezentacije desetkovale prvoligaše

Vreme čitanja: 6min | čet. 19.11.15. | 11:43

Lacio poslao prvu ponudu u Ukrajinu, Florenci vidi Napoli kao jedinog kandidata Romi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanska sportska štampa konstatuje danas da su nacionalne selekcije vratile u klubove veliki broj povređenih igrača. Roma, Juventus, Napoli neće moći da računaju na nekoliko ključnih fudbalera u sledećem kolu Serije A. Piše se i o autobiografiji Kristijana Boba Vijerija, dvadesetogodišnjici od prvog meča u Seriji A Bufona. Florenci je izdvojio Napoli kao jedinog ozbiljnog takmaca Romi u trci za skudeto a Lacio je poslao prvu ponudu za Daglasa iz Dnjepra. Prostor je dobila i operacija kile Marija Balotelija kao i planovi Intera da se „italijanizuje“.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnenvik otvara današnje izdanje sa prezentacijom autobiografije Kristijana Boba Vijerija: “Život po Bobu“. U podnaslovu se precizira da je knjiga posvećena golovima, ljubavima i ekstravagantnom životu velikog golgetera. U intervju za Gazetu povodom izlaska njegove biografije Vijeri je pričao i o aktuelnim temama počev od subotnjeg dvoboja Juventusa i Milana. „Juve – Milan, ko pobedi više se neće zaustaviti“, smatra bivši centarfor koji je nosio dres oba kluba.

„Inter je ozbiljno spremio tim za ovu sezonu i Mančini je izvanredan trener“, kaže Vijeri o jedinom klubu u kojem je ostao duže od jedne sezone. Ipak Bobo kruniše aktuelnog selektora Italije kao najboljeg trenera uz Pepa Gvardiolu: “Konte je uz Gvardiolu najbolji trener na svetu“. Na kraju Vijeri je izrazio optimizam u pogledu budućnosti italijanskog šampionata: “Serija A postaje ponovo veoma konkurentna: fudbalske zvezde ponovo žele da igraju u našoj ligi“.

Ispod zaglavlja Gazeta predstavlja derbi sledećeg kola u Torinu kroz generacijski duel Bufona i Donarume. Kapiten Juvea i Azura neće istrčati na teren zbog povrede, ali tačno na današnjji dan je debitovao u Seriji A pre 20 godine u dresu Parme protiv Milana: “20 Điđijevih godina u Seriji A kroz prizmu 20 velikih golmana“. Naime, Gazeta je intervjuisala 20 golmana, od Nojera do Dina Zofa. Zajednički zaključak svih je da nesvakidašnjoj karijeri Bufona nedostaje samo trofej Lige šampiona koji je dva puta „okrznuo“ igrajući finala protiv Milana 2003. godine i Barselone pre par meseci.

„Donaruma, tajne mladog Điđa: Branim čak i zamisli“, naslov je teksta posvećenog najmlađem debitantu između stativa u Seriji A. Šesnaestogodišnji čuvar mreže koji obara rekorde u italijanskom fudbalu kaže da ne razmišlja o parama: “Novac? Ne mogu da kupim ni auto“. To baš i nije tačno budući da Milanov tinejdžer kojeg je uzeo pod svoje Mino Rajola već ima ugovor sa Rosonerima koji mu donosi 160.000 evra godišnje i sigurno će, imajući u vidu famu njegovog menadžera, biti značajno mulitpliciran već u junu.

Apropo Mina Rajole, drugi igrač iz njegove „ergele“ u Milanu je takođe u centru pažnje: “Baloteli operisan: Sve je u redu, vratiću se brzo“. Gazeta prenosi da će se Super Mario vratiti za mesec dana, mada su mnogi skeptični prema toj optimističnoj prognozi. U podnaslovu se kaže da će Mihajlović danas imati ponovo na raspolaganju Karlosa Baku koji se vraća iz Južne Amerike gde je nastupao za svoju reprezentaciju u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018.

List objavljuje i najzanimljivije delove intervjua koji je sportski direktor Pjetro Auzilio dao televiziji Gazete delo Sport: “Auzilijov Inter: Pirlo je jedinstven igrač, ali...Kandreva je san“. U podnaslovu se precizira da je Auzilio za Andreu rekao da se nikada ne zna, ali da je ironično podsetio na stav generalnog direktora Bepea Marote da se Pirlo neće vratiti u Inter. “Možda je Marota u pravu“, kroz zagonetan osmeh je dodao Auzilio.

Gazeta piše i o problemima Napolija pred gostovanje u Veroni: “Nacionalne selekcije gurnule u neprilike Napoli: Gabijadini i Mertens van stroja“. U tekstu na unutrašnjim stranama se precirzira da dvojica igrača rizikuju da preskoče i meč sa Interom na San Paolu a da je dobra vest da je Gonzalo Iguain dobro i da će biti spreman za okršaj sa Veronom.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa velikim intervjuom sa Alesandrom Florencijem u kojem je istakao da samo Napoli može da ugrozi Romu na putu ka četvrtom skudetu: “Pribojavam se samo Napolija“. Florenci je rekao da Roma ima najjaču igračku postavu u Seriji A i da je Napoli glavni rival u trci za šampionsku titulu. Ipak, tifozi Đalorosih imaju razloga za brigu jer za razliku od Totija i De Rosija koji su u svim javnim izlaganjima iznosili da je njihov san da čitavu karijeru provedu u dresu Rome Florenci je dao odgovore koji upućuju na to da bi italijanski reprezentativac mogao da završi u nekom velikom evropskom klubu, tipa Barselona u bliskoj budućnosti. „Mislim da treba živeti za danas i ne razmišljati mnogo o tome šta će biti sutra. Trenutno uživam što sam deo sjajne Rome, a posle ćemo videti. Barselona? Bio bih blesav ako bih rekao da mi nije drago što se moje ime pominje uz klub kao što je Barselona. Interesovanje Barse pokazuje da igram dobro i da bi trebalo da nastavim tom stazom“, izjavio je Florenci.

Na unutrašnjim stranama se  prenose loše vesti za Romu koja će morati da izađe na megdan Bolonji bez svojih afričkih strela pošto su se i Žervinjo i Salah povredili.

U vrhu strane Korijere piše o prvoj ponudi Lacija Dnjepru za  brazilskog defanzivca: “Lacio, ponuda za Daglasa“. Rimski klub spreman da plati četiri miliona evra Dnjepru, strane su još udaljene pošto ukrajinski klub traži sedam miliona evra, objašnjava Korijere uz prognozu da bi kompromis mogao da bude postignut prilikom sastanka rukovodilaca u Rimu, pre i posle meča Lige Evrope Lacio - Dnjepar.

U dnu strane Korijere piše o novom problemu italijanske reprezentacije koja je uvek bila poznata kao selekcija kojoj je teško postići gol: “Konteova misija, rekonstruisati odbranu“. U podnaslovu se konsatuje da je Italija na poslednjih deset utakmica primila 12 golova.

TUTTOSPORT

„Kakva seča šampiona!“, alarmantan je naslov torinskog sportskog dnevnika kojim se aludira na seriju povreda provotimaca Juventusa tokom utakmica u dresovima njihovih nacionalnih selekcija i koji neće biti na raspolaganju Masimilijanu Alegriju za meč protiv Milana. Reč je o Mandžukiću, Bufonu, Lihtštajneru i Kaseresu.

„Mandžukić se vratio iz  Hrvatske sa uganućem zgloba. Mišićni problemi za Bufona, Lihtštajnera i Kaseres“, precizira list i prenosi stava jednog stručnjaka za fizičku pripremu fudbalera da se ne radi samo o sticaju nesrećnih okolnosti već da na povrede utiču treninzi i način na koji se igre, optužujući za veliki broj povreda Maksa Alegrija i njegove pomoćnike.

„Toro – Peres, stigao menadžer za produžetak ugovora“, najavljuje Tutosport da bi brazilski bek mogao da produži ugovor sa Torinom do 2019. godine. U podnaslovu se dodaje da su Benasi i Martinez bili veoma zapaženi u njihovim nacionalnim selekcijama.

Tutosport na naslovnoj strani najavljuje i „italijanizaciju Intera“. „Nije reč samo o Kandrevi i Pirlu: Inter pokušava da postane više italijanski“. U podnaslovu se konstatuje da klub koji tradicionalno ima najviše stranaca konačno počinje da se interesuje više i za domaće talentovane igrače kako bi postavila temelje za sadašnjost i budućnost.

U dnu strane Tutosport iznosi nove detalje planova Milana za pojačanja u zimskom prelaznom roku: “Peroti za Mihajlovića ako ne dođe Vaskez“.  List tvrdi da Rosoneri žele da dovedu još jednog napadača zbog toga što je Baloteli operisan i pitanje je kad će biti u potpunosti spreman da se vrati na teren. Istovremeno se kaže da Mihajlović ima nameru da baci u vatru Karlosa Baku protiv Juventusa uproks prekooekanskom letu koji je Kolumbijac morao da napravi dva dana pre meča sa Bjankonerima.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaMilanMario BaloteliLacioJuventusItalijaInterEvropaĐanluiđi DonarumaBuongiorno ItaliaAlesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara