"Gazeta delo Sport"
"Gazeta delo Sport"

Buongiorno Italia: Boban deli lekcije Italiji

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.11.14. | 10:22

Pred meč Italija - Hrvatska na San Siro nekadašnji fudbaler Dinama i Milana kritikovao domaćina zbog toga što previše pažnje posvećuje taktici, nauštrb talenta

Gazeta delo Sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanska sportska štampa danas donosi velike intervjue sa Zvonimirom Bobanom pred meč Italija - Hrvatska na San Siru i sa Filipom Inzagijem koji sanja da postane Milanov Ferguson. Korijere delo Sport otkriva tajnu kaluzulu u ugovoru Klozea sa Lacijom po kojoj se Nemcu produžava automatski ugovor ako odigra 25 utakmica u sezoni, a Tutosport nastavlja da "sponzoriše" prelazak Šaćirija iz Bajerna u Juventus.

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

"Tišina, priča Boban: Zorovi rezovi", objavljuje Gazeta intervju sa Zvonimirom Bobanom, bivšim fudbalerom Dinama, Milana i hrvatske reprezentacije, koji danas radi kao stručni komentator na jednoj italijanskoj televiziji. Pred susret Italija - Hrvatska na San Siru u okviru kvalifikacija za EURO 2016 Boban je poručio Italijanima: "Imate talenat, ali ste izdali vašu nadarenost zarad taktike. Tako je prošlo između Pirla i Veratija 15 godina… Saki je bio najveći fudbalski revolucionar u istoriji fudbala. Konte primenjuje odlično formaciju 3-5-2, ali sa tako pozicioniranom ekipom neće nikada dominirati". 

Na prvoj strani su i izjave dvojice defanzivaca reprezentativaca Italije koji će u nedelju igrati na svom terenu: "De Šiljo i Ranokija, red je na dečake sa San Sira". Dvojica fudbalera Milana i Intera su apelovali na navijače dva kluba da dođu na stadion i pomognu Azurima. Uprkos strahu da bi San Siro mogao da bude poluprazan, očekuje sa da na kraju bude na tribinama barem 60.000 gledalaca (kapacitet San Sira je 80.000).

Gazeta se posebno bavi na naslvnoj Milanom i Interom koji će ukrstiti koplja za devet dana. 

"Torna Montolivo, sutra će imati prvi test. Gaijani Ambrođino", najavljuje Gazeta povratak italijanskog repezentativca na teren posle povrede i prestižnu nagradu koju je dobio od grada Milano Adrijano Galijani pobedivši u "derbiju" bivšeg predsednika Intera Ernesta Pelegrinija

"Ekipa na raportu kod Macarija: dvd i čitanje bukvice", opisala je događaje u Apijano Đentileu Gazeta budući da trener Macari nema na raspolaganju samo sedam igrača koji su pozvani u reprezentaciju (Inter nikada nije imao manje reprezentativaca u svojim redovima). 

Gazeti nije promako ni pevački nastup Ljorentea koji je vrlo popularan na društvenim mrežama: "Ljorente normalan koji peva i uči". List navodi da se centarfor Juvea vratio u formu i da je počeo da trese mreže što je vratilo vedrinu u njegovu svakodnevicu. U podnaslovu se prenose i reči Teveza kojeg je povratak u reprezentaciju Argentine veoma obradovao. 

Na prvoj strani Gazete danas su našle prostor i brojne priče iz drugih sportova, počev od ragbija: "Italija igra ranije utakmicu protiv Argentine zbog najavljenog nevremena". 

"Formula 1: Alonso i Ferari, priča o ljubavi koja je završila sa kajanjem i žalom"

"Biciklizam: Nibali ima 30 godina i čestitke stižu iz celog sveta". 

"Basket: Probudio se Milano. Đentile i Regland oborili Turov". 

CORRIERE DELLO SPORT 

Korijere delo Sport

Rimski sprotski dnevnik najavljuje produženje ugovora Klozea sa Lacijom: "Kloze, obnova ugovora u džepu". Korijere preczira da u Klozeovom ugovoru postoji klauzula koja kaže da će ugovor biti automatski produžen za godinu dana ako nemački centarfor odigra 25 utakmica. List, takođe, navodi podatak da je za utakmicu sa Juventusom već prodato 15.000 ulaznica. 

"Garsija diše, vraćaju se četvorica fudbalera", naslov je posvećen Romi koja će moći da računa za utakmicu u Bergamu protiv Atalante na četvoricu oporavljenih fudbalera od povreda Majkona, Florencija, Astorija i Holebasa

Korijere objavljuje intervju sa Filipom Inzagijem: "Milan, ostajem 20 godina", izjavio je Super Pipo koji je pre pola godine preuzeo tim Rosonera. 

"Berluskoni želi da ostanem dugo na klupi Milana. Sanjam da postanem Milanov Ferguson", izjavio je u razgovoru sa Korijereom Inzagi

Mali naslov je uspela da zaradi na naslovnoj Korijerea i nacionalna selekcija Antonija Kontea pred nedeljni meč sa Hrvatskom: "Ravnodušnost okružuje Balotelijev povratak na San Siro". 

TUTTOSPORT 

Tutosport

Torinski sportski list nastavlja da "loži" eventualni transfer Šaćirija u Juventus citirajući reči igrača Bajerna: "Juve, slušaj Šaćirija". U podnaslovu se tvrdi da je Šaćiri ozvaničio razvod sa Bajernom izjavom u kojoj izražava svoje nezdovoljstvo zbog male minutaže koju mu daje Gvardiola: "Sad je dosta, hoću da pričam sa rukovodicima kluba". Tutosport piše i da je ime Stevana Jovetića ponovo počelo da kruži u Vinovu kao moguće pojačanje. 

List piše i da su u Čileu u strahu zbog Vidala jer je preskočio trening zbog operisanog kolena.

"Toro na Piniljinom tragu", najavljuje akciju Torina na fudbalskoj pijaci čiji će cilj biti dovođenje čileanskog centarfora koji igra u Đenovi. 

I dok Inzagi u intervju za Korijere delo Sport izjavljuje da sanja da postane Milanov Ferguson, Tutosport obznanjuje da su se u Milanelu pojavili prvi glasni kritičari Inzagijevog rada i učinka na Milanovoj klupi: "Jao, jao Inzagi. Uvećava se broj nezadovoljnih". U nadnaslovu se iznoze imena Armera, Pacinija, Meksesa i Van Ginkela koji su lično ili preko svojih žena ili menadžera kritikovali rad trenera Milana. 

Na naslovnoj Tutosporta se obraća pažnja i na povredu Ogbone, tamnoputog defanzivca Juventusa i nacionalne selekcije Italije, pred utakmicu sa Hrvatskom: "Ogbona van stroja. Strahuje se da je zaradio istegnuće mišića. Juve se zabrinuo". 

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaItalijaJuventusLacioreprezentativni fudbalSerija AZvonimir Boban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara