""
""

Buongiorno Italia: Bomba - Galijani u Torinu!

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.11.16. | 11:55

Sergej Milinković Savić u menja poziciju i timu Lacija, Gulit bi stavio Jovetića u derbiju, Strotman radi na dovođenju Depaja u Romu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Milanski derbi je u centru pažnje italijanskih medija. Piše se i o problemima Pipite Iguaina u selekciji Argentine i da je Mesi, konačno, postao vođa, a ne samo perjanica Gaučosa. Daje se prostor i glasinama sa fudbalske pijace, Strotman navodno pomaže Romi da dođe do Depaja iz Mančester junajteda.

Najintrigantnija vest, ipak, dolazi sa linije Milano-Torino: predsednik Granata Urbano Kairo razmišlja da ponudu Adrijanu Galijaniju mesto generalnog direktora u Torinu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Mi volimo derbi”, najavljuje Gazeta veliki okršaj Milana i Intera sa intervjuima koji su im dale nekedašnje zvezde Rosonera i Nerazura, Rud Gulit i Valter Zenga.
Milan, napred Lokateli! Nedostaje samo jedna zvezda”, kaže član čuvene holandske trojke (Gulit, Rajkard, Van Basten) koja je u dresu Rosonera osvojila sve što se moglo osvojiti.

Prema Gulitovim rečima, aktuelnom Milanu nedostaje samo jedan veliki harizmatični igrač koji bi imao i ulogu lidera tima na terenu.
Inter je nepoznanica. Ja bih zaigrao na kartu Jovetić”, savetuje Piolija legendarni golman Intera Valter Zenga, precizirajući da bi počeo sa Ikardijem kao jedinim špicom i Jovetićem iza njegovih leđa.

Gazeta prenosi i novosti iz dva tabora.
Romanjoli van stroja, veća je verovatnoća da izostane nego da zaigra na derbiju. Alternative su Gomez i Zapata”, precizira list i dodaje da bi u svakom slučaju odsustvo Romanjolija bilo veliki problem za Montelu.

Podsetimo, italijanski reprezentativac je osetio bol u mišiću na prijateljskoj utakmici sa Nemačkom. 

S druge strane, Gazeta podvlači da su igrači Intera bili više angažovani u njihovim nacionalnim selekcijama od kolega iz Milana:
Piolijevi reprezentativci odigrali 186 minuta više. Ključna figura, u optici Intera, jeste Žoao Mario”.

Prema mišljenju milanskog dnevnika od Portugalca najviše zavisi kakvu će igru pružiti Nerazuri jer u odsustvu pravog režisera igre, Žoao Mario je najlogičnije rešenje za tu manjkavost.

Belotijeva cena leti na 50.000.000 miliona. Murinjo utrčao, Toro bi da ga blindira”, piše Gazeta da je Torino spremio produžetak ugovora za Gala i povećanje plate kao i raskidnu klauzulu u ugovoru fiksiranu na 50.000.000 evra.

U tekstu se kaže da predsednik Torina Urbano Kairo računa na Belotija kao ključnu figuru za evropske ambicije Granata, ali istovremeno upozorava daje Mančester junajted ozbiljno zainteresovan za centarfora Azura.

Mesi Marsovac drži Argentinu u životu i progovorio kao pravi vođa”, ističe Gazeta da je Pulga napravio kvalitativan pomak i od najboljeg igrača Argentine postao i njen lider na terenu, što nije bio slučaju u prošlosti kada su Mesijevi liderski kvaliteti kaskali za njegovim igračkim karakteristikama.

Izviždan u otadžbini. Dva Pipitina lica”, najavljuje na prvoj strani Gazeta priču o Gonzalu Iguainu koji već godinama ne uspeva da bude na visini zahteva u dresu reprezentacije, kao što je to u klupskom, bilo da se radi o Realovoj, Napolijevoj ili Juventusovoj majici. List navodi da je Iguain stavljen na marginu Gaučosa, ali da jedva čeka da se vrati u Juventus i da nastavi da trese mreže. U ovoj sezoni je već devet puta otkucao golgeterski karton u crno-belom dresu.  

CORRIERE DELLO SPORT 

„Strotman dovodi Depaja”, najavljuje Korijere još jednog Holanđanina u dresu Rome.

U podnaslovu se kaže da je Kevin spreman da produži ugovor sa Đalorosima i da je spreman da pomogne da njegov zemljak dođe iz Mančester junajteda u Trigoriju, budući da imaju istog menadžera.

Iturbe odlazi, Lion zainteresovan”, dodaje se u podnaslovu da će bivši igrač Porta i Verone, posle drugog debakla u Romi, otići najverovatnije na pozajmicu s pravom otkupa u sledećem prelaznom roku.

Lacio, let za rekord”, piše u vrhu naslovnice Korijere aludirajući na činjenicu da bi protiv Đenove Nebeskoplavi mogli da produže niz pozitivnih rezultata na osam utakmica. List podseća da je samo Atalanta u ovoj sezoni uspela da naniže sedam utakmica bez poraza kao Inzagijev tim.

Međutim Lacio mora da obori tabu koji traje već više od godinu dana, a to je da ne uspeva da posle pauze, zbog nastupa reprezentacija, zabeleži pobedu.
Kejta stop, rizikuje da preskoči meč sa Đenovom”, upozorava Korijere, dok na unutrašnjim stranama piše da bi Inzagi u tom slučaju izveo formaciju 3-5-2 na teren Olimpika poveravajući ulogu drugo špica našem Sergeju Milinkoviću Saviću, koji bi igrao iza leđa Čira Imobilea.

Kineski derbi: Miilan – Inter je duel Dalekog istoka”, najavljuje Korijere Madonin derbi kroz prizmu novih vlasnika dva kluba. U podnaslovu se kaže da će to biti sudar timova koje vode biznismeni pod kontrolom države (Milan) i Suninga (vlasnik Intera) i da on vredi 2.000.000.000 evra.

TUTTOSPORT

Super pijaca”, predviđa veliki promet u predstojećem prelaznom roku Tutosport na osnovu onoga što su na forumu u redakciji torinskog sportskog dnevnika rekli generalni i sportski direktori nekoliko klubova Serije A.

Najvažniju vest Tutosport, ipak, objavljuje nešto niže na prvoj strani:
„Toro idi na berzu i ako bi Galijani…”.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je iz više izvora došao savet predsedniku i vlasniku Torina Urbanu Kairu da kvotira klub na berzi i da angažuje Adrijana Galijanija na funkciji generalnog direktora. List smatra da Kairo koji je nedavno postao vlasnik najvažnije izdavačke novinske kuće u Italiji, u čijem su portfoliju Korijere dela Sera i Gazeta delo Sport, nema više dovoljno vremena da se posveti Torinu i da bi figura kao Galijani bila veoma korisna. Tim pre što je odlazeći generalni direktor Milana Kairov intimus i ima odlične odnose sa Sinišom Mihajlovićem.

Galijani će biti za par nedelja bogatiji za više od 50.000.000 evra, toliko bi trebalo da iznosi njegova otpremnina posle 30 godina provedenih u Milanu, i već ima ponudu da preuzme Zajednicu prvoligaša Serije A i da bude savetnik novog predsednika UEFA Aleksandra Čeferina.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Adrijano GalijaniBuongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija ATorinoŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara