"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: “Operacija Zidan” u Torinu, sada je Pogba u glavnoj ulozi

Vreme čitanja: 5min | čet. 09.06.16. | 11:22

Pitanje je ko će biti novi Bufon, Nedved, Tiram, Kanavaro…

Izabrane vesti

Prodaja Pola Pogbe Real Madridu i Miralema Pjanića Juventusu, dve su glavne teme italijanske sportske štampe. Italiljanski mediji u pomenutim operacijama vide reprizu prodaje Zinedina Zidana Realu zahvaljujući kojoj je Juventus konstruisao tim koji je suvereno vladao Italijom sve do Kalčopolija. Piše se i o zdravstvenim problemima Silvija Berluskonija (moraće na operaciju srca) demantiju Marcela Brozovića da hoće da napusti Inter i sve izvesnijem adiju Radže Najngolana Romi, to jest, njegovom prelasku u Čelsi.  Pažnju privlači i pregovori Lacija sa Marselom Bjelsom o preuzimanju Nebeskoplavih, ali su dve strane previše udaljene (predsednik Klaudio Lotito nudi duplo manje od onoga što traži Argentinac). Prostor dobija i početak Evropskog prvenstva uz konstataciju da je Italija autsajder, odnosno tek šesta reprezentacija po snazi na šampionatu, iza Nemačke, Francuske, Španije, Belgije i Engleske.

LA GAZZETTA DELLO SPORTJuventusova dominacija na Apeninima

Želi ga Zizu. 120 milion za Pogbu!”, vodeći je naslov na prvoj strani Gazete kojim se predstavlja super punuda, mogli bi je čak definisati i nerpistojna, Juventusu od strane Real Madrida za francuskog asa. Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da će biti teško za Andreu Anjelija i Bepea Marotu da odbiju tu ponudu. Ali se i  podseća kako je Juventus od prodaje upravo Zinedina Zidana konstruisao pobednički tim, koji je dominirao sve do Kalčopolija,  investirajući, tadašnjih 150.000.000 od Zizuove prodaje, u kupovinu Đanluiđija Bufona, Pavela Nedveda, Lijlijana Tirama i godinu dana kasnije Fabija Kanavara.

U tom smislu se daje kao već gotova stvar transfer Miralema Pjanića iz Rome u Juve: “U međuvremenu je sve utanačeno za Pjanića”. Osim igrača Đalorosih, Juventus je već odmakao u pregovorima za dovođenje Domenika Berardija i Andrea Gomeša, a Dani Alveš je, praktično, već igrač Bjankonera.

Gazeta piše danas i o ozbiljnim zdravstvenim smetnjama Silvija Berluskonija: “Problemi sa srcem. Berluskoni pred operacijom”. Istvoremeno se piše na unutrašnjim stranama da će Manuel Pelegrini biti novi trener Milana ako budu uspešno završeni pregovori sa kineskim tajkunima, dok će Kristijan Broki ostati na klupi ako Berluskoni odustane od prodaje ili se pregovori nasukaju. List konstatuje i da je centarfor Rosonera nastavio da trese mreže i u nacionalnom dresu na Kupu Amerike: “Neumoljivi Baka, rešeta mreže i u dresu Kolumbije”. Karlos Baka je pogodio protiv Paragvaja, pa je uz Hamesa Rodrigeza bio najzaslužniji za pobedu nad Paragvajem 2-1.

Milanski dnevnik daje i prostor za demanti Marcela Brozovića koji je porekao da je pričao za hrvatsku štampu da želi da napusti Inter: “Brozo u rikvercu: Da odem? Nikad to nisam rekao”.

U vrhu naslovne strane Gazeta najavljuje početak Evropskog prvenstva u Francuskoj dajući listu svojih favorita za fudbalski Monblan: “Evropo, stižemo. Italija polazi kao autsajder. Nemačka, Francuska i Belgija su favoriti”. U podnaslovu se kaže da je Italija stigla u svoju francusku bazu u Monpeljeu i prenose se reči kapitena Bufona: “Jedva čekam da počne takmičenje jer nismo među favoritima”.

CORRIERE DELLO SPORTPjanić ražalostio Rim

Pjanić će igrati u Juveu”, pomirio se sa sudbinom Korijere. Uz fotografiju igrača Rome na centralnom delu naslovne strane se kaže da će uprkos demantijima transfer biti odrađen i da je Juve zadao završni udarac stavivši na sto 32.000.000 evra za reprezentativca BiH. “Marota je juče bio u Rimu, posao može da bude zaključen do kraja juna”,  precizira list aludirajući da bi prodaja Pjanića rešila sve probleme Rome sa finansijskim fer plejom UEFA.

I dok je odlazak Pjanića bio očekivan i donekle najavljem već “pripremljenim” navijačima Rome, sve izvesniji adio Radže Najngolana deluje kao autentični grom iz vedrog neba. Belgijanac je nastavio da daje izjave koje nedvosmisleno otvaraju vrata za njegov nastavak karijere u Čelsiju. “Najngolan izašao na videlo: Pričao sam sa Konteom, želi me u Čelsiju”, prenose se reči Belgijanca dok se na unutrašnjim stranama iznose i cifre, 40.000.000 evra za obeštećenje i 6.000.000 (duplo više od plate u Romi) za igrača.

Lacio, još jedan blic. Lotito se sreo sa Bjelsom”, stoji ispod zaglavlja Korijerea. U podnaslovu se ističe da Lacio nastavlja potragu za novim trenerom i da je predsednik kluba imao susret sa argentinskim stručnjakom, ali da su strane previše udaljene. Naime, Klaudio Lotito je ponudio  2.000.000 evra dok je Marselo Bjelsa tražio 4.000.000. U tu cifru bi bile uključene i plate njegove trojice saradnika koji bi s njim došli u Formelo. Poznajući Lotita i njegov stil rada, niko u Rimu ne veruje da bi predsednik Lacija mogao da bude tako izdašan prema Argentincu. Dakle, veoma je teško, gotovo neverovatno, da će Bjelsa voditi Nebeskoplave u sledećoj sezoni.

TUTTOSPORTTorino cveta od radosti

Pjanić - Juve odgovara svima”, izabrao je naslov Tutosport za opis transfera Miralema iz Rima u Torino. “Posle dva susreta u Rimu (Paratići je imao sastanak sa Pjanićem, a Marota sa čelnicima Rome) dogovor je na dohvat ruke. Polazi se od 30.000.000 evra sa bonusima: igrač je već dao svoj pristanak”,piše u podnaslovu. Podsetimo, Pjaniću pripada 15 odsto od raskidne klauzule koja iznosi 38.000.000 evra, što znači da Romi pripada malo više od 32.000.000, a Juve i fudbaler su se već dogovorili da njegovih 15 odsto budu raspoređeni na godišnjem nivou celom dužinom njegovog ugovora.

Toro, Bruno Pereš dovodi Edera?”, najavljuje Tutosport da bi Torino našeg Siniše Mihajlovića mogao da stigne do reprezentativca Italije razmenom sa brazilskim bekom. Taj posao bi zadovoljio obe strane, tvrdi Tutosprot, Torinu nedostaje napadač velikog kalibra, a Interu bek.

Tuotsport objavljuje i intervju sa predsednikom FS Italije Karlom Tavekjom koji za razliku od svih ostalih na Apeninskom poluostrvu pokušava da bude optimista pred Evropsko prvenstvo: “Mi uvek izlazimo na teren da bi pobedili. Mi smo Italija”.

U dnu strane list donosi i naslov povodom dvogodišnje suspenzije za Mariju Šarapovu zbog dopingovanja: “Šarapovoj dve godine, ali slučaj nije zatvoren”. List piše da će Šarapova podneti žalbu i da će suspenzija, najverovatnije, biti prepolovljena tako da ćemo opet videti Ruskinju na teniskim terenima.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaPol PogbaMiralem PjanićMarselo BjelsaLacioJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara