Da li je ovo rešenje: MLB sezona u Arizoni?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.20. | 23:27

Najprestižnija bejzbol liga bi, prema tom planu mogla da počne sredinom maja

Profi sport bez mečeva je kao fabrika bez proizvoda. Gubitaš. Svesni su toga svi, a posebno oni koji na ovaj segment života više gledaju kroz prizmu ekonomije, nego na čistu emociju.

To je realnost i tako je, uostalom ne bio bio “profesionalni” sport da nije tako. A kada je tako, ta fabrika mora da nađe način da nešto proizvodi i tako zarađuje. Preko bare, je naravno najviše love u sportu, te se tamo i najviše želi da se krene sa “proizvodnjom”i. I to čim pre.

Izabrane vesti

Entuzijazam za rešenja im ne ponestaje, što je danas pokazao i gazda UFC-a, Dena Vajt, a sada su mu se priključili i najmoćniji ljudi Mejdžor lige bejzbola. Na današnjem video-sastanku su traženi odgovoari kako da počne sezona i koja su rešenja. I po svemu sudeći, jedno rešenje je delovalo svima najprihvatljivije, a to je da treninzi ekipa uskoro krenu i da šampionat startuje sredinom maja.

Ali, ono što je najinteresantnije je to što se razmišlja da se, barem u početku sve utakmice igraju u Arizoni. Tačnije u oblasti Finiska, gde “stoluju” Arizona Dajmondbeksi. Kapaciteta ima sasVim dovoljno, svi bi igrali na istom stadionu, Čejs fildu, naravno pred praznim tribinama. Dokle GOD je potrebno.

“Znate šta, svi smo zainteresovani za tako nešto, jer ne samo da se gubi veliki novac, nego i treba dati ljudima makar koji sat sportske zabave dnevno, da im bude lakše na svu ovu muku”, gotovo lakonski je ovaj potez objasnio Skot Boras, najmoćniji MLB agent.

Rešenje nije konačno, ali je možda i ostvarivo, pošto Arizona inače ima relativno malih problema sa pandemijom (2.400 slučajeva, 73 umrlih), verovatno zbog visokih temperatura.

Inače, bejzbol nije posve “mrtav” pošto se rer

ovno održava nikaragvanska liga, a parove i kvote možete pronaći i u MOZZARTU.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara