""
""

Dobrodošlica kakva se ne pamti: Čelsi na kraju sveta gledalo 85.000 ljudi! Lepotica Remija i čudesna Banetova intervencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.06.15. | 14:33

Plavci sa Ivanovićem i Matićem bolji od ekipe za koju je igrao Nikola Petković - 1:0

 

Tipično murinjovski. Na dan kad je pre tačno 11 godina promovisan u menadžera Čelsija i izgovorio sudobnosno „ja sam specijalni trener“, Žoze Murinjo je ostvario pobedu kakvu najviše voli. Dao je gol, a nije ga primio, pa su Plavci rezultatom 1:0 savladali Sindej i tako stavili tačku na sezonu u kojoj su osvojili dva trofeja.

Izabrane vesti

Prvak Engleske je u Australiji završio turneju na drugom kraju svet, tri dana pošto je na isti način salvadao ekipu sastavljenu od najboljih igrača tajlandske lige bio je bolji i od vicešampiona Australije. Gol odluke postigao je Loik Remi u 30. minutu susreta, kad je sam završio akciju i lepim šutem sa ivice kaznenog prostra pogodio rašlje gola domaćeg tima.

Pred 83.598 gledalaca (kažu da ih je oko 1.500 ostalo van stadiona) Čelsi je igrao u izuzetno jakom sastavu, sa Čehom, Terijem, Ivanovićem, Matićem, Azarom i Dijegom Kostom kao starterima, u drugom poluvremenu šansu su dobili igrači koji nisu u prvom planu, ali to se nije odrazilo na rezultat, pošto je gost uspeo da sačuva prednost, uprkos napadima Sidneja.

Za domaćina je 90 minuta na poziciji štopera odigrao nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nikola Petković, uz napomenu da je Sidnej povremeno bio bolji rival, ali nije imao sreće da stigne do izjednačenja. Između ostalog i zbog fantastične intervencije Branislava Ivanovića tokom prvog poluvremena.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoSidnejPremijer ligaNikola PetkovićNemanja Matićmeđunarodni fudbalEvropaEngleskaČelsiBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara