"Fernando Tores"
"Fernando Tores"

Fernando Tores – superheroj Čelsija i Španije koji je pretplaćen na golove u finalima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.13. | 12:33

Najnovija majstorija iskusnog Španca dogodila se u finalu Superkupa Evrope sa Bajernom

Fernando ToresIako je od dolaska u Čelsi januara 2011. godine Fernando Tores daleko od forme po kojoj ga pamti svet, bivši fudbaler Atletiko Madrida i Liverpula uspeo je da zadrži jednu sjajnu osobinu koja ga je krasila i u najboljim danima, a to je da postiže golove onda kada je to najpotrebnije. Čovek jednostavno kao da je pretplaćen na pogotke u finalima, što je mnogo puta do sada pokazao. Poslednji put to se desilo u finalu Superkupa Evrope protiv Bajerna, kada je postigao prelep pogodak za vođstvo od 1:0. Istina, Čelsi je meč izgubio na penale, ali El Njinjo je svima pokazao da ipak još uvek nije za staro gvožđe.

Izabrane vesti

Nevezano samo za finala, Tores je bio jedan od ključnih ljudi za osvajanje Lige šampiona i Lige Evrope. Setite se samo onog pogotka u 92. minutu protiv Barselone u revanšu polufinala najjačeg klupskog takmičenja, kada mu je cela fudbalska Evropa klicala.

I ne samo to. Tores je bio jedan od glavnih aduta Rafe Beniteza u Ligi Evrope, gde je postigao šest golova, od toga jedan u finalu sa Benfikom.

Njegov “ubilački“ instikt ispred gola doneo je puno radosti i španskim navijačima. Sada već davne 2008. godine u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj 29-godišnji centarfor je bio jedini strelac na meču sa Nemačkom i bio je jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanja titule.

Četiri godine kasnije, na šampionatu u Poljskoj i Ukrajini bio je jedan od onih koji su pregazili Italiju sa 4:0. Tores je tada postigao treći gol za Furiju, ali i asistirao kod četvrtog za svog saigrača Huana Matu.

A ako bismo se vrati još malo unazad možemo vam samo reći da je Fernando bio jedini strelac u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina 2002. godine, kada je takođe pala Nemačka, a isto to je učinio i na prvenstvu Starog kontinenta za fudbalere do 16 godina, kada je ponovo postigao jedini pogodak na meču, u finalu sa Francuskom.

Bilo kako bilo, Fernando Tores je veliki majstor i niko ne može da kaže da je drugačije, jer devet timskih i pregršt individualnih priznanja stoje iza njega. Uvek je izvlačio iz sebe maksimum, čak i kada nije "vola mogao da ubode". Onda kad niko nije mogao, on je rešavao mečeve. Uz to, za mnoge od tih pehara i titula je zaslužan upravo on. I samo on...

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiEngleskaEvropafernando toresPremijer ligaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara