Luka Dončić i Džru Holidej (©AFP)
Luka Dončić i Džru Holidej (©AFP)

Dalas srlja u propast, Dončić ne može sam da ugasi požar: Boston neokrznut u TD Gardenu

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 05:09

Maveriksima preko potreban pravi Irving kako bi imali šta da traže i nadaju se preokretu

Neće ići ovako, Dalas pod hitno nešto mora da promeni. Srlja u propast, gubi tlo pod nogama i neophodno mu je da još neko u velikom finalu počne da igra na najvišem nivou osim Luke Dončića. Slovenac je bio upitan zbog povreda sa kojima se bori, stisnuo je zube, ali ni ovoga puta, kao ni u prvoj utakmici serije nije imao podršku saigrača.

Crveni alarm se upalio, gori u Dalasu. Bez rešenja su Maveriksi za odbranu Bostona. U drugom meču u TD Gardenu nisu potučeni kao u prvom, bili su konkurentniji, ali krajnji produkt je identičan: nisu napravili brejk. I nisu dobili čoveka koji bi rasteretio Luku Dončića. Sve ide naruku Seltiksima, stvari se odvijaju tačno kako su zamislili i poželeli – 105:98.

Izabrane vesti

Kako i zašto stvari u igri Dalasa ne funkcionišu što pre će Džejson Kid morati da otkije i izvršio brzopoteznu, neophodnu popravku. Škripi na sve strane, a možda i najveći problem jeste što je Kajri Irving kontraproduktivan. Gotovo da ništa nije doneo u dva meča, otišao je u minus fazu. Tome sve dublje i dublje.

Procenti šuta mu jesu bili bolji u odnosu na prvi meč, ali dugo ništa nije mogao da pogodi iz igre. Nije bilo njegovoh karakterističnih prodora, nije pucala odbrana Bostona. Nedostajalo je Dalasu da probije, da izbaci čuvara na prvom koraku ili da nešto ubaci sa distance. Uzeo je tri dalekometna hica i – sve promašio. Dogurao je do 16 poena, što je upola manje od Luke Dončića.

Prva violina Maveriksa je već u prvoj četvrtini bila dvocifrena i već tada se dalo naslutiti da će problemi biti ogromni. Jer, niko osim njega, Kajrija Irvinga i Pi Džej Vašingtona apsolutno ništa nije mogao da pogodi. Kod Bostona je situacija bila sušta suprotnost. Bolje je cirkulisala lopta u napadu – ogleda se to u oba meča i kroz broj asistencija, debelo je Boston u tom segmentu nadmašio rivala – domaćin nije bacao lopte u bunar, izuzetak je bio Džejlen Braun. Ali, zato je doprineo sa 21 poenom. Uzgred je domaćin bio daleko mirniji sa linije penala.

Džejson Tejtum i Luka Dončić (©AFP)Džejson Tejtum i Luka Dončić (©AFP)

Drhtala je ruka bezmalo svima u timu Džejsona Kida, tek 67 odsto su imali sa linije za slobodna bacanja. Kada se na to doda da su trojke pucali 23 odsto i da im se igra svela na to šta će uraditi Luka Dončić, koji je bio neizvestan, sve je jasno. Derek Lajvli je bio odsečen, jedino je Danijel Gaford do poena dolazio na niskom postu. Malo mu je nedostajalo za dabl-dabl, upisao je 13 poena i devet skokova. Pi Džej Vašington ubacio je 17, a Luka Dončić 32 poena i po 11 asistencija i uhvaćenih lopti.

Boston za sada, u skraćenoj rotaciji do maksimuma, igra bez greške. Ne predstavlja mu problem ni kada Džejsona Tejtuma ne ide šut – ubacio tek jednu trojku iz sedam pokušaja – ni što je Džejlen Braun olako gubio lopte, kada je svaki potez Džrua Holideja bio rezonski. Iz igre je imao 11/14! Drugu pobedu u seriji je potpisao sa 26 poena i 11 skokova. Derik Vajt i Džejson Tejtum su dodali po 18, Kristaps Porzingis se zaustavio na 12, a junak iz senke bio je Pejton Pričard. Kada se meč lomio u poslednjoj deonici, dao je trojku sa skoro pola terena! Vila mu je to prva u velikom finalu. Bolji trenutak nije mogao da odabere.

Sve se savršeno odvija za Seltikse...

NBA LIGA - FINALE

Ponedeljak

Boston - Dalas 105:98 (2-0 u seriji)

/Holidej 26 - Dončić 32/



tagovi

Boston SeltiksDalas MaveriksNBA ligaLuka DončićKajri IrvingPi Džej VašingtonDžejson TejtumDžejlen BraunKristaps PorzingisDžru HolidejAl HorfordPejton Pričard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara