"Filip Janković"
"Filip Janković"

MOZZART SAZNAJE: Filip Janković u Seriji A!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.13. | 12:51

Doskorašnja velika nada Crvene zvezde karijeru nastavlja u Parmi

 

Filip JankovićProglašavan je za naslednika Roberta Prosinečkog, fudbalera oko kojeg će se u narednom periodu vrteti igra Crvene zvezde. Ali, sve je ostalo na maštarenju o svetloj budućnost obzirom da će Filip Janković, kako saznaje MOZZART Sport, karijeru nastaviti u Parmi!

Izabrane vesti

Dogovor je postignut, a samo je pitanje kada će se plavokosi vezista pridružiti novim saigračima. Moglo bi to da bude i odmah pošto je Janković nedavno zbog neisplaćenih dugovanja dobio raskid ugovora sa Zvezdom.

Crveno-belima će, dakle, pripasti "sića", odnosno najviše nekoliko stotina hiljada koliko prema propisima UEFA mora da zaradi matični klub igrača.

Bivši predsednik Zvezde Vladan Lukić je u nedavnom intervju dnevnom listu Sport izjavio da je klub iz Ljutice Bogdana mogao da zaradi i koje milionče da je aktuelna vlast ispoštovala dinamiku isplate i na Jankovićev račun na vreme stavila 12.000 evra.

Podsetimo, MOZZART Sport je još januara 2012. godine pisao da će Janković, čim postane punoletan, napustiti Zvezdu i preći u Italiju, za klauzulom propisano obeštećenje od tri miliona evra (kako to sada lepo zvuči). Pisali smo da je u pitanju Roma, koja i jeste nudila ugovor Jankoviću, ali je uslov bio da on za početak nastupa za mladi tim Vučice što je Filip odbio.

Usledila je ponuda Parme, koja je zadovoljila obe strane, pa ćemo uskoro, valjda, moći da se uverimo da li je Janković zaista fudbalski vunderkind ili samo još jedan u nizu talentovanih klinaca.

U Zvezdi nismo mogli da ga se nagledamo, obzirom da je odigrao svega tri utakmice, iako je u duelu sa Ventspilsom sa 16 godina, šest meseci i 18 dana postao najmlađi igrač koji je igrao evropski meč za crveno-bele, a drugi najmlađi debitant u trofejnoj istoriji kluba.

Nažalost, to je bilo sve.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaFilip JankovićItalijaParmaSerija ASrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara