""
""

Gagi ubacio 16 ali uzalud...

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.16. | 22:05

Alba prokockala pobedu u Evrokupu

Bilbao je pobedio Albu u Berlinu 92:88 i prilično zakomplikovao situaciju u grupi B Evrokupa. Nemci će imati za čim da žale jer su bili na pragu četvrte pobede, ali su prokockali prednost i sada imaju samo pobedu više od večerašnjeg rivala.

Izabrane vesti

Alba je vodila u većem delu meča iako ta prednost ni u jednom trenutku nije bila dvocifrena. Imao je klub iz Berlina devet poena prednosti u prvoj četvrtini, osam u trećoj, ali je očajno odrigao završnih desetak miniuta meča. Bilbao je na krilikma sjajnog Mihe Lapornika napravio preokret u poslednjoj četvrtini. Slovenac je vezao tri trojke, potom začinio pogotkom za dva poena i vođstvo 77:75, da bi u poslednjim sekundima meča sa linije penala presudio nemačkom timu.

Sa 18 poena, Lapornik je bio najefikasniji u gostujućem timu. Kod Albe su najefikasniji bili Pejton Siva i Elmedin Kikanović sa po 20 poena, dok je naš Dragan Milosavljević ubacio 16 uz tri skoka.

Na tabeli vodi Himki sa skorom 4-2, Fuenlabrada i Alba imaju po 3-3, a Lijetuvos Ritas i Bilbao 2-3, ali i utakmicu manje.  

U grupi D, Valensija se u Jerusalimu osvetila Hapoelu za poraz iz Španije i sprečila izraelski tim da overi mesto u Top 16. Španci su obezbedili mesto u narednoj fazi, a to će u sledećem kolu uraditi i Hapoel koji je veliki favorit protiv Olimpije. Do poslednjeg sekunda je trajala drama u Jerusalimu iako je Valensija imala 48:33 u trećoj četvrtini. Ali Džeron Dajson je uspeo da vrati Hapoel u igru. U samom finišu je viđeno mnogo grešeka, a gosti su bili mirnije ruke u penal završnici.

Antoan Dio je predvodio Valensiju sa 21 poenom, dok je Dajson na drugoj strani ubacio 17, a Amari Stodemajer samo 12.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaDragan MilosevljevićAlba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara