"Humaniutarni tiket Dragana Kićanovića"
"Humaniutarni tiket Dragana Kićanovića"

Humanitarni tiket u podne: Dragan Kićanović veruje da će u duelu Ludogoreca i Zvezde biti golova!

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.07.16. | 11:34

Košarkaška legenda eventualni dobitak usmeriće, kako kaže, svom KK Železničaru iz Čačka

Humaniutarni tiket Dragana KićanovićaKošarku je počeo da igra na čuvenom Želovom igralištu. Posle pet sezona prešao je u čačanski Borac, a godinu dana kasnije u beogradski Partizan. Sa crno-belima je osvojio tri šampionata SFRJ, Kup Jugoslavije i dva Kupa Radivoja Koraća.

S reprezentacijom Jugoslavije tri puta je pokorio Stari kontinent, a jednom je uzeo srebrnu i bronzanu medalju. Sa svetskih šampionata ima zlatno, srebrno i bronzano odličje iz Manile, Portorika i Kolumbije. Potom  je uzeo zlato na OI u Moskvi. Proglašavan je za najboljeg sportistu  države, za MVP-ja SP održanog 1974. godine, zatim, dva puta za najboljeg igrača Evrope. Ušao je u Kuću slavnih po izboru FIBA. Nakon igračke karijere legendarni Dragan Kićanović je bio direktor KK Partizan, ministar sporta u Vladi Srbije, predsednik Olimpijskog komiteta, a trenutno obavlja ulogu konzula u Trstu.

Izabrane vesti

Popularni Kićan oberučke je prihvatio da gostuje u MOZZART rubrici "Humanitarni tiket u podne", a eventualni dobitak usmerio je ka KK Železničar iz rodnog Čačka... Krenuo je od onog što je najaktuelnije nama u Srbiji, duel Crvene zvezde i Ludogoreca.
"Prvo bih na tiket stavio meč između Ludogoreca i Crvene zvezde. Beograđani su u prve dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona pobedili Valetu sa po 2:1. Zatim su imali premijeru u srpskom prvenstvu, igrali su u kombinovanom sastavu protiv Napretka i bilo je 2:2.  Iz svega mogu da zaključim da je Zvezda kadra da postigne gol, ali je i ranjiva. Za meč u Razgradu vlada veliko interesovanje publike što će možda biti otežavajuća okolnost za goste. Domaćin je kvalitetan, dobili su u Podgorici sa 3:0. Sve me vuče da odigram na golove, 3+", podvlači Kićanović.

Legendarni Kićan potom je na humanitarni tiket u podne stavio meč Viktorija Plzen - Karabag.
"Nisu još počeli s nadmetanjima u nacionalnim šampionatima. Domaći sastav postaje redovan učesnik grupne faze najjačih evropskih takmičenja. U međuvremenu su promenili trenera koji je otišao da vodi Anži. Doveli su šefa iz Bohemijansa. Nisu se pojačali, ali imaju dobru ekipu. Očekujem da neće imati težak zadatak u trećoj rundi i da će ceo posao završiti već u prvom meču, neće primiti gol i dobiće sa 1:0 ili 2:0, tip jedan".  

Na humanitarnom listiću Partizanove legende našao se i duel dva Dinama, onog iz Zagreba s onim iz Tbilisija.
"Utakmica protiv skopskog Vardara je pokazala da nešto fali u igri Modrih. Vardar je imao niz prilika, pogođenih stativa, a tako nešto ne sme da priušti klub koji slovi za jednog od najboljih na celom Balkanu. Ipak, Dinamo ima vrhunskog trenera, koji će znati  da postavi stvari na svoje mesto. Evidentno da nema rivala za koga se može reći da je lagan. Tim iz Zagreba sigurno ima imperativ prolaska  u dalju fazu takmičenja, ima cilj da ode dalje, ali ja u prvoj utakmici očekujem iznenađenje i tipujem duplu šansu iks, dva".

Za kraj je Kićanović ostavio još jednu jedinicu u utakmici Rostov - Anderleht.
"Tvrdim da je ruska liga jača i kvalitetnija od belgijske. Više se novca obrće u Rusiji. Mislim da je Rostov veliki favorit u odnosu na Anderleht koji igra nešto slabije", zaključio je Dragan Kićanović javljanje za MOZZART Sport iz Trsta.

Piše: Đurđe Mečanin;
Grafika: Ivana Marković.


tagovi

međunarodni fudbalhumanitarni tiketDragan Kićanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara