Izvuče se Mamić...

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.12.18. | 08:30

Ko će na megdan Riveru - Esperans Tunis ili Al Ain?

Jedina ambicija bila im je da se ne obrukaju i ostave solidan utisak. Uspeh su već ostvarili prekidom sedmogodišnje dominacije lokalnog rivala Oklend Sitija i samim plasmanom na Svetsko prvenstvo za klubove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Međutim, fudbaleri novozelandskog Velingtona - inače poluprofesionalnog kluba - pokazali su zube i iznenadili domaći Al Ain, sa kojim su se susreli u osmini finala. 

Izabrane vesti

Već nakon 15. minuta imali su dva gola prednosti, do kraja prvog poluvremena uspeli su da daju još jedan, ali i prime gol. Očigledno ih je taj primljeni pogodak poremetio, pa je Al Ain uspeo da se vrati u život preko Tognga Dumbije, bivšeg člana zagrebačkog Dinama, Tuluza, Vulverhemptona i Rena, te prekaljenog Šveđanina Markusa BErga, koji je postigao gol sedam minuta nakon što je kročio na teren i odveo utakmicu u produžetke, potom i penale, gde je Al Ain odneo pobedu. Bivši špic Hamburga, PSV Ajndhovena i Panatinaikosa potvrdio je da se nalazi u sjajnoj formi.

Al Ain će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Esperansom. Podsetimo, klub iz Tunisa je u spektakularnom finalu Afričke lige šampiona savladao egipatski Al Ahli (3:0), kojem pobeda iz prvog meča (3:1) nije bila dovoljna. Tunišanima je pripalo 2.500.000 dolara za osvajanje trofeja, plus još 1.000.000 za učešće na Svetskom prvenstvu za klubove. 

Boljeg iz ovog dvoboja u polufinalu čeka River Plejt, koji je savladao omraženu Boku Juniors u fenomenalnom finalu Kopa Libertadores. Pobednik će u finalu igrati sa boljim iz duela Real Madrid - Kašima/Gvadalahara.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 17:30 6401 KSP Esperance - Al Ain tgg gg 1,88
Ukupna kvota1,88

FIFA SVETSKO PRVENSTVO ZA KLUBOVE - ČETVRTFINALE

Subota
14.00: (3,00) Kašima Antlers (3,10) Gvadalahara (2,50)
17.30: (2,75) Esperans (3,05) Al Ain (2,75)

* Kvote su podložne promenama

FotoReuters


tagovi

Al Ainsportsko klađenjeEsperansFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara