"Lučano Spaleti"
"Lučano Spaleti"

Ja sam Inter i Spaletijeve zapovesti: Treba mi Borha! Ultimatum golmanu, obavezno dvojica u odbrani i bar da budemo četvrti

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.06.17. | 14:28

„Neću da dovodim decu, pa da mi se dure na klupi, ko želi da radi sa mnom mora da puca od samopouzdanja“, rekao je novi trener Nerazura

Lučano SpaletiRešio je Lučano Spaleti da povede Inter napred. Makar do Lige šampiona. Plasman u elitni kup, u kome su se Nerazuri poslednji put takmičili u sezoni 2011/2012 označen je kao primarni cilj novog trenera.

Razumljivo, s obzirom da su navijači slavnog kluba razočarani sezonama tapkanja u mestu, pa bi plasman u krem evropskom fudbala predstavljao bingo i na sportskom i na finansijskom plan.
Naš cilj je da se domognemo bar kvalifikacija za Ligu šampiona. To je minimum. Želimo, naravno, da budemo u prva tri u Seriji A. Glavna stvar koju želim da vidim kod igrača je kako će reagovati na moje ideje. Svako od njih mora da shvati šta znači igrati u velikom klubu kakav je Inter“, poručio je Spaleti u intervjuu za nedeljno izdanje Gazete delo sport.

Izabrane vesti

Novi trener je promovisan pre dve sedmice. Zasad je jedini novajlija Intera. Čekaju se pojačanja. A od njih ni traga, ni glasa, iako je kroz medije prodefilovalo više od 60 imena. Najbliži realizaciji je Borha Valero (32). Zamenik kapitena Fjorentine je velika želja Spaletija, ali je problem što klubovi ne mogu da se dogovore oko obeštećenja. Milanezi su najpre ponudili 5.000.000 evra, Ljubičasti tražili duplo više. Pretpostavka je da će se naći na 7.000.000 evra i da bi posao mogao da bude ozvaničen u naredna dva dana.
Borha može da igra i zadnjeg veznog i plejmejkera. Poseduje jak karakter. Ne gubi mnogo lopti. Lider je. Smatram da nam je potreban igrač poput njega. Neophodno mi je nekoliko fudbalera sličnih Valeru, jer je teško postići željene rezultate samo sa momcima koji imaju 22 ili 23 godine“, podvukao je Spaleti koji će, bude li doveo Španca, premestiti Žoaa Marija na krilo.

Borha Valero (beli dres)Interu je ostalo još pet dana da prodajama ili pozajmicama igrača na koje ne računa (Banega, Jovetić, Muriljo, Brozović, Gabigol...) „ispegla“ poslovne knjiga. To je glavni razlog što još niko nije došao. Tek od 30. juna može da krene u kupovinu.
To može da izazove neke probleme. Ne zato što se plašimo da ćemo izgubiti važne igrače, već zbog toga što svako od njih mora da se oseti bitnim. Naša uprava je u niskom startu kad su pojedina pojačanja u pitanju i sigurno ćemo kupiti dva defanzivca (u konkurenciji su Škrinijar, Dalber, Ridiger...). Zavisno od toga ko ode reagovaćemo na tržištu“.

Jedna od kombinacija... Ako se ostvare želje SpaletijaS obzirom da je do pre dve sedmice radio u Romi, prirodno je što Spaleti želi belgijskog vezistu Radžu Najngolana i nemačkog štopera Antonija Ridigera, mada mediji barataju i nekim drugim imenima. Mlađim i(li) dostupnijim, pošto se posle prodaja Kostasa Manolasa i Lenadrea Paredesa Zenitu Vučica neće tako lako odreći još dvojice prvotimaca.
Jedna je stvar da dovedete nekog s kim možete da pričate i ko razume vaše shvatanje fudbala. A potpuno druga da potpišete ugovor sa detetom koje takve principe ne razume, nego bi samo da se igra i koje se duri ako ga ostavim na klupi“.

Još jedan velikan zvao Stevana Jovetića

Spaleti je nacrtao profil fudbalera kakve planira da dovede.
„Ko želi da radi sa mnom mora da puca od samopouzdanja. U suprotnom, besmisleno je pričati o pripadnosti Intreru, ako je ne osećate iznutra. Igrači ne smeju da misle u stilu „ja sam Kandreva“ ili „ja sam Muriljo“, da ne pričaju „ja igram za Inter“, nego da kažu sebi „ja sam Inter“. U svakom času moraju na umu da imaju svetlu tradiciju Nerazura. Ako ne shvataju šta znači nositi dres Intera onda mogu slobodno da idu. Karakter je esencijalna stvar u fudbalu. Moramo da pokažemo identitet. Inter mora da napravi jasan profil sebe kao tima i kluba. Svi oni pojedinačno imaju kvalitet. Svako od njih misli da je potrebno malo da uradi, ali tako ne funkcioniše kolektiv“.

Samir HandanovićZa kraj, u italijanskoj javnosti provejava saznanje da je Spaleti postavio uslov Samiru Handanoviću (33) da do početka priprema na individualnim treninzima poboljša igru nogom. Ako to ne uradi Slovenac je, navodno, slobodan u izboru nove sredine, a novi golman Intera mogao bi da postane Vojčeh Ščensni. Poljski reprezentativac je bio viđen u Juventusu posle isteka pozajmice u Romi, međutim, taj posao nikako da se realizuje, pa se umešao Spaleti koji ga je trenirao na Olimpiku.
Ščensni je moderan fudbaler, koristi i noge, a u savremenom fudbalu morate da znate kako da započnete napad iz svog kaznenog prostora“, obrazložio je Lučano Spaleti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vojćeh ŠčensniSerija ASamir HandanovićLučano SpaletiItalijaInterEvropaBorha ValeroAntonio Rudiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara