""
""

Jači, brži, konkretniji: Partizan udario u češki zid

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.18. | 15:48

Moraće izabranici Miroslava Đukića mnogo bolje ukoliko misle da se napravi povoljniji rezultat protiv opasnijeg Plzena

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Parni valjak  je udario u češki zid. Fizički čvršći, pojedini kao da su odvaljeni od stene kamenoloma u kome se igralo, fudbaleri Slovana igrali su u bržem ritmu i naneli Partizanu prvi poraz u pripremnom periodu i jasno mu nacrtali kuda (ne) sme da se kreće kad se za malo više od dve sedmice potrka za Viktorijom iz Plzena u Ligi Evrope. Dominacija u duelima, što na zemlji, što u vazduhu, omogućila je timu iz Libereca kontrolu susreta - 2:1.

Presuda Milana Kerbra, najboljeg strelca ekipe za koju zbog povrede nije igrao Miloš Bosančić, skicirala je koliko crno-beli moraju da paze u odbrani, jer je početna greška, kad je "puklo" po levoj strani već u petom minutu odredila tok utakmice. U njenom većem delu - pošteno je reći - za sve pitao mahom sastav Davida Holubeka i pred kraj sjajnom akcijom (pečat udario Grajcijar) stavio tačku na drugu kontrolu, pokazavši šta sve može da čeka crno-bele u susretu sa lierom prvenstva Češke, koji današnjem rivalu beži 16 bodova.

Utešni pogodak rezerviste Tavambve, posle jedine smislene akcije , u režiji Marka Jankovića i Zorana Tošića, za nijansu je popravio utisak o bledom izdanju Partizana, kome su nedostajala petorica prvotimaca iz završnice prvog dela sezone (Stojković, štoper i bek MiletićSumaTavamba). Pre tog gola, stekao se utisak da su novajlije Juri Vakulko i Đorđe Ivanović još privikavaju na novu sredinu, kao i da današnjih 11 startera bilo bez agresije, bez ideje i samo s jednom šansom da se ugrozi golman Slovana.

Nedovoljno. 

"Daj loptu napred, ne vraćaj je nazad, kad Jevta ima igrača ne leđima", opomenuo je Miroslav  Đukić  Ivanovića u uvodu utakmice u kojoj su negovi pitomci grešili u začetku akcija i imali ogromne probleme da težište igre prebace pred kazneni prosotr protivnika.

Rastčani i čvrsti Česi su "leteli" terenom, visokim presingom stavili pod ogroman protisak defanzivce srpskog prvaka, zbog čega je mladi Svetozar Marković morao da bira alternativna rešenja. 

"Mirnije, Sveto", nije se svidelo Đukiću kako je defanzivac iz "klase 2000" pokušao da reši jedan problem, ali ga je za sledeću intervenciju pohvalio. "E, sad je dobra, vidiš da može".

Pošto nije "vodio" igru, Partizan je postao zarobljenik nervoze, mada su njoj kumovale i sporrne odluke sudije. Dozvolio je da sve "puca" od duela i pošto je neke oštre startove oprostio Slovanu, a kažnjavao crno-bele, iziritirao je Zorana Tošića.

"Meni daješ žuti, a mene udario triputa", žalio se popularni Bambi, jedini koliko-toliko raspoložen za igru, spreman da zapreti iz slobodnjaka i da menja strane, s tim da nije imao s kim da sarađuje, jer je ostatak Partizanovog tima bio daleko od gola.

Ako se protiv Gornjika ispromašivao (pet dobrih šansi), Đukićev tim je danas bio toliko bezopasan sve do 88. minuta šansu nije stovrio. Što je čak i za utakmicu prijateljskog karaktera zabrinjavajuće. Isto koliko i mučenje da se odigraju dva, tri kvalitetna pasa, iako je Đorđe Ivanović u  ulozi drugog špica pokušao da razvuče linije Slovana, a Juri Vakulko se popravio tek u drugom delu.

Jasno je i Miroslavu Đukiću, može to mnogo bolje. I moraće, ako misli da se napravi povoljniji rezultat protiv opasnijeg Plzena.

PARTIZAN - SLOVAN LIBEREC 1:2
/Tavamba 87 - Kerb 7, Grajčijar 77/

Agios Tihinos.
Sudija:

Partizan (4-4-2): Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Jevtović, Vakulko, Tošić, Janković - Ivanović (Tavamba), Jovanović. KlupaTrnić, Bošnjak, S. Jovanović, Nišić, Đerlek

Slovan Liberec: Hladki, Dorli, Folpreht, Kačaraba, Kerbr, Mikula, Potočni, Pulkrab, Voltr, Vuklišević, Vajzner.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

ČeškaFK PartizanSlovan LiberecSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara