""
""

Još samo 270 minuta u srpskim ligama: Spalević sačuvao Radničkom +3, svi ostali lideri kiksirali

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.17. | 17:53

Još nemamo nijednog sigurnog putnika u PLS...

Vanredno kolo u srpskom fudbalu, odnosno rezultati postignuti u sredu, doveli su Partizan u predvorje raja - pošto mu je samo još bod potreban da po 27. put stavi krunu na glavu - a Mačvu promovisali u novog superligaša. To su glavni jučerašnji utisci sa terena širom zemlje, ali pored dva najviša ranga, treba pomenuti da se igralo i u sve četiri grupe srpskih liga.  

Izabrane vesti

Ni posle 27 odigranih kola nemamo nijednog sigurnog putnika u Prvu ligi Srbije. Šansu da to učini prvi propustio je Temnić. Ekipa iz Varvarina išla je u goste Car Konstantinu i izgubila sa 1:2, a kako je njen prvi pratilac Moravac slavio protiv Ozrena u Sokobanji sa ubedljivih 6:0, promocija je odložena za vikend.

Za tri dana u Varvarin stiže Radan, pa je žurka zakazana za nedelju veče...

U Srpskoj ligi Istok je najmanje uzbudljivo jer Temnić sigurno neće ispustiti sedam bodova viška u poslednja tri kola. Doduše, borba za opstanak nešto je interesantnija pošto je za sada otpisana samo Vlasina...

Na Zapadu trka utroje - Budućnost iz Valjeva, Sloga iz Požege i kragujevački Radnički žele u PLS. Lider sa Čika Dače čiji napad predvoditi nekadašnji superligaški as Darko Spalević ima tri boda prednosti u odnosu na konkurente i na tome može da zahvali upravo bivšem fudbaleru Crvene zvezde koji je golom u 70. minutu juče presudio Šapinama - 0:1. Prvom favoritu na ruku je išao i remi Budućnosti u Priboju - 1:1. 

Kragujevčanima su ostala još dva domaćinstva (Železničar i FAP) i jedno gostovanje (Mokra Gora) i očekuje se da ekipa Slaviše Kovačevića odbrani tri velika boda prednosti u odnosu sa Budućnost i Slogu. 

U Srpskoj ligi Vojvodina Omladinac iz Novih Banovaca propustio je verovatno poslednju šansu da opasno pripreti Bratstvu iz Prigrevice. Lider je deklasiran u Bačkoj Topoli (0:3), ali njegov prvi pratilac doživeo je neočekivan poraz u Pančevu od Želje (1:3), pa je rastojanje između prvog i drugog ostalo četiri koraka. Verovatno četiri nedostižna koraka... Jer Bratstvo do kraja sebi može da dozvoli čak i jedan poraz, a kako dva puta igra kod kuće - gde mu je učinak 12-0-0 - sve vam je jasno.

Zanimljivo, i u grupi Beograd lider je kiksirao u ovom kolu, a prvi pratilac to nije umeo da kazni. Štaviše, Teleoptik je bodom osvojenim na Dorćolu (2:2) čak povećao razliku u odnosu na IMT koji je kod kuće prepustio bodove BSK-u iz Batajnice - 1:3. 

Nema sumnje, poslednje tri runde biće vrlo uzbudljive, tako da ćemo detaljnije ispratiti zbivanja u samom finišu sve četiri Srpske lige...


tagovi

Prva liga SrbijeSrbijaSrpska liga BeogradSrpska liga IstokSrpska liga VojvodinaSrpska liga Zapadsrpske ligeSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara