""
""

Kako je Darušafaka srpskom Feneru ukrala Vanamejkera i Andersona...

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.16. | 15:14

“Njihov vlasnik je ekstremno bogat čovek”, kaže za naš portal Vlade Androić

Samo 24 sata pre eksplozije i velike tragedije koja se dogodila na istanbulskom aerodromu “Ataturk”na istom mestu se nalazio trener u stručnom štabu Fenerbahčea Vlade Androić. Pomoćnik najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića, sad sa bezbedne distance, iz Beograda, za Mozzart Sport kaže da je tek posle ove nesreće počeo da razmišlja o bezbednosnom aspektu boravka u Turskoj.

“Za sve ove godine nismo imali ni najmanji problem mada smo sedmično i po tri puta imali potrebu da se nađemo na aerodromu. Tek sad pomalo vraćam film, ali takve stvari se dešavaju i u Americi, širom Evrope…Pa makar smo mi pregrmeli bombardovanje 1999. godine. I  tad smo se na početku plašili, a kasnije igrali i tenis dok su nas nadletali avioni i zasipali bombama. Nije prijatno, ali posao ne sme da trpi”, kaže za naš portal Androić.

Izabrane vesti

Da se vratimo košarci. Da li ste podvukli crtu ispod minule sezone?

Jesmo, i možemo reći da je bila izvanredna. Ostaje samo žal za finalnom utakmicom fajnal-fora, ali moramo biti iskreni i reći da je sezona bila uspešna”.

Fenerbahče želi da zadrži kompletan sastav od minule takmičarske godine?

To je naša želja, ali nekad se želje ne ostvare u potpunosti. Sve će zavisiti od budžeta kluba. Hoćemo da angažujemo i par pojačanja, pre svega igrača iz Turske”.

Bili ste nadomak dovođenja dvojice košarkaš, Vanamejkera i Andersona?

Tačno, ali otišli su u Darušafaku čiji je vlasnik ekstremno bogat i koji obožava košarku. Doveo je Dejvida Blata i napravio ga najskupljim strategom u Evropi. Što se igrača tiče sad je problem angažovati takav kalibar koji može da napravi veću razliku u kvalitetu”.

Da li je u ovom momentu turska liga najkvalitetnija na Starom kontinentu?

“Možda su u Španiji kvalitetniji vodeći klubovi, ali drugi deo tabele je znatno slabiji od turskog. Mi nemamo gostovanje za koje ćemo da kažemo, lako ćemo.  Problem u Turskoj je i publika jer se za naciju ne može reći da je koršarkaška. Fener ili Galata imaju navijače, a šta ćemo sa Efesom, Darušafakom…Ogromni budžeti, zvučna imena, a onda na njihovo polufinale dođe jedva tri hiljade posetilaca”.

Koja je projekcija za narednu sezonu?

“Bez obzira na sve Željko uvek ima najveće ambicije. Nadamo se da ćemo uspeti u tome”, zaključio je Vlade Androić.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Željko ObradovićVlade AndroićEvropaEvroligaBredli Vanamejker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara