"Terzić i Karadžić"
"Terzić i Karadžić"

Karadžićeva rampa za Terzićev “džentlmenski sporazum”

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.14. | 18:50

Izvršni odbor FSS tvrdi da je ideja superligaških klubova protivna regulativama Uefe i Fife i kao takav neodrživ

Terzić i KaradžićFudbalski savez Srbije izabrao je stranu u sporu igrača i klubova i otvoreno podržao fudbalere, koji su se usprotivili ideji Zajednice Superlige, tačnije "džentlmenskom sporazumu" klubova da ne angažuju one koji pred Arbitražnom komisijom traže svoj novac.

Međutim, FSS se saglasio sa ocenom Sindikata fudbalera Nezavisnost da u takvom predlogu nema ničeg džentlmenskog. Naprotiv.
"Članovi Izvršnog odbora FS Srbije zauzeli su jednoglasan stav po pitanju inicijative Zajednice klubova Super lige, popularnog "džentlmenskog sporazuma", da je on kao takav u suprotnosti sa regulativama UEFA, FIFA i FS Srbije i da je kao takav neodrživ. Na današnoj sednici, razumevajući kompletnu situaciju koja vlada oko našeg fudbala, poručeno je da je neophodan dijalog između klubova i igrača, kako bi se pronašla optimalna rešenja na zadovoljstvo svih strane, a FSS izražava spremnost da posreduje u tim razgovorima i pronalaženju rešenja", ističe se u saopštenju FSS posle sednice Izvršnog odbora.

Izabrane vesti

To telo je, takođe, potvrdilo raniji predlog da se Srbija kandiduje za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine, ali uz opasku da je neophodno da se po hitnom postupku u tu inicijativu uključe i državni organi i klubovi čiji bi objekti mogli da ugoste najbolje selekcije Starog kontinenta.

Što automatski povlači i rekonstrukciju stadiona, koja je neophodna i zbog učešća srpskih klubova u međunarodnim takmičenjima.

Izvršni odbor FSS je, takođe, zakazao sednicu Skupštine za 18. mart kada će Milorad Mažić, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević biti proglašeni za najbolju sudijsku trojku, Dalibor Manojlović za  najperspektivnijeg arbitra, golgeter Anderlehta Aleksandar Mitrović za najperspektivnijeg fudbalera, a šef struke Čukaričkog Vladan Milojević za najperspektivnijeg trenera u 2013.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zvezdan TerzićZajednica superligašaTomislav KaradžićSuperligaSrbijasindikat NezavisnostFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara