""
""

Konačno progovorio: Laport ispričao kako je odbio Mančester Siti i Gvardiolu zbog Atletika i Baskije

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.16. | 15:57

Jedan od najtraženijih štopera današnjice potvrdio letnju sapunicu i objasnio zašto je izabrao da ostane

Mogao je da postane jedan od najskupljih defanzivaca svih vremena, ali je izabrao da ostane u svom Atletik Bilbau. Francuski štoper Emerik Laport konačno je progovorio o propuštenoj šansi da prethodnog leta pređe u Mančester Siti kao velika želja Pepa Gvardiola.

Izabrane vesti

Laport je na početku prelaznog roka bio glavna želja novog stratega Mančester Sitija. Međutim svi pokušaji Gvardiole da ubedi mladog štopera u odlazak iz Baskije, nisu urodili plodom.
“Pričao sam nekoliko puta sa Gvardiolom. Uostalom, kako da odbijete da razgovarate sa njim? Dugo smo razgovarali i razmislio sam o dobrim i lošim stvarima eventualnog prelaska u Siti. Bio je veoma prijatan i učitiv. Naravno da mi je prijao njegov poziv. Međutim, na kraju odlučio da ostanem u Baskiji i ne kajem se”, rekao je Laport koji se pojavio na okupljanju selekcije Francuske za koju treba da debituje.

Mančester Siti je jurio Laporta mesecima. Bio je spreman da plati otkupnu kaluzulu od 50.000.000 evra i tu se Atletik Bilbao nije ništa pitao. Interes Gvardiolinog kluba je vladao sve do sredine juna, kada je mladi štoper presekao i odlučio da produži saradnju sa baskijskim klubom  do 2020. godine.
Peti put u karijeri sam produžio ugovor sa Bilbaom i srećan sam zbog toga”, rekao je Laport.

Naravno i baskijski klub je morao da se pomuči da ga zadrži. Prema novom ugovoru, Laportu su znatno povećana primanja pa će zarađivati oko 5.000.000 evra godišnje po čemu je jedan od najplaćenijih defanzivaca na svetu. Ali to je i dalje manje od onoga što mu je nudio Mančester Siti.

Takođe, prema novom ugovoru je podignuta i visina otkupne kaluzule. Ona je iznosila 50.000.000 evra, a sada će u naredne dve godine iznositi 60.000.000 evra, a u preostale dve godine saradnje čak 70.000.000 evropskih novčanica.

Kada nije uspeo da materijalizuje dolazak Laporta, Mančester Siti se okrenuo Džonu Stounsu i kupio defanzivca Evertona za 55.000.000 evra. 

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPep GvardiolaEvropaEmerik LaportAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara