"Slavlje Japanaca posle vodećeg gola"
"Slavlje Japanaca posle vodećeg gola"

Kvalifikacije u Aziji: Ozbiljna greška sudije i prelaz iz dvojke u keca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.16. | 14:01

Japan tukao Saudijsku Arabiju, Južna Koreja preokretom do bodova protiv Uzbekistana

Slavlje Japanaca posle vodećeg golaPolako, ali sigurno, Japan krči put ka Rusiji 2018. godine. Posle početnog poraza od Ujedinjenih Arapskih Emirata na svom terenu, tim selektora Vahida Halilhodžića slavio je u tri od poslednje četiri utakmice i došao do dobre pozicije na polovini mundijalskih kvalifikacija.

Japanci su u Sajhitami tukli Saudijsku Arabiju sa 2:1 i stigli je na tabeli Grupe A. Domaća selekcija slavila je uz obilatu pomoć sudije Mahamuda Taki Aljafarija iz Singapura, koji je izmasakrirao goste (pet žutih, plus crveni karton u završnici meča). Najočiglednije u finišu prvog poluvremena kad je procenio da je lopta pogodila u ruku Al Haibrija Abdulmaleka - a nije, jer su u pitanju bile grudi - kaznio Arabljane dosudivši kazneni udarac, iz kojeg je Hiroši Kijatake drugim uzastopnim golom u kvalifikacijama obradovao navijače.

Izabrane vesti

Domaćin je kontrolisao igru i rezultat i overio pobedu deset minuta pre kraja. Na pas Šinđija Kagave vezista Herte Genki Haraguči postigavši četvrti gol na poslednjih pet mečeva za državni tim.

Istim rezultatom završen je meč i u Seulu, gde je Južna Koreja tukla Uzbekistan sa 2:1 i pretekla ga na tabeli Grupe B.

Na ovom susretu gosti su vodili pogotkom Bikvema iz sredine prvog poluvremena, posle katastrofalne greške golmana Kima, ali su se favoriti uozbiljili i u nastavku i stigli do preoktreta. Ko je u Kladionici MOZZART igrao prelaz iz dvojke u keca mogao je lepo da profitira, jer je kvota bila 30.00.

-----------------------------------------------------
KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2018. GODINE - AZIJSKA GRUPA

Grupa A

Južna Koreja - Uzbekistan 2:1 (0:1)
/Nam Ti Hi 57, Ko Ja Čeol 85 - Bikvem 25/

Kina - Katar 0:0

Sirija - Iran 0:0

Grupa B

Japan - Saudijska Arabija 2:1 (1:0)
/Kijotake 45 pen - Haraguči 80 - Havsavi 90/

Tajland - Australija 2:2
/Dangda 20, 57pen - Jedinak 9pen, 65pen/

16.20 Ujedinjeni Arapski Emirati - Irak 

(FOTO: Action images)


tagovi

Japankvalifikacije za Mundijal 2018međunarodni fudbalreprezentacija Japanareprezentacija Južne Korejereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara