Nikola Lončar i Miroslav Berić
Nikola Lončar i Miroslav Berić

Lončar doneo znanje i kontakte: Baza srpskih košarkaša, ekipa od 10 Amera nije uspešna! Od Gosa zarada od 100.000 do 250.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 18:40

Novica Veličković definitivno ostaje, Vladimir Dragutinović novi direktor mlađih kategorija Partizana

Partizan ima novu kuću, a ima i novog sportskog direktora. Mesecima najavljivan, Nikola Lončar konačno je stupio na dužnost, zamenivši u fotelji legendarnog Dragana Todorića, koji je posle 33 godine napustio crno-bele.

Jasno je da nekadašnjeg reprezentativca čekaju ogromni izazovi, a isto tako je, bar na osnovu prvog obraćaja javnosti, vidljivo da poseduje potencijal da se s njima nosi.
Pregovori da se vratim su urodili plodom, predsednik me ubedio u projekat i da je Partizan pravo mesto za mene, za nastavak profesionalne karijere. Ideja je da pomognemo Partizanu da se vrati na stare staze, gde su trofeji i u Evroligu. Nadam se najboljem. Poslednje 22 godine sam radio u inostranstvu, predstavio sam moderne koncepte košarke. Doneću znanje, kontakte i veze. Možda nemam mnogo iskustva u ovom konkretnom poslu, ali bio sam u velikim klubovima“ istakao je na početku razgovora Nikola Lončar.

Izabrane vesti

Njegov prvi zadatak biće formiranje ekipe za narednu sezonu. U tom smislu radi se na pojačanjima.
Mali je broj igrač s kojima imamo ugovor. Vanja Marinković je obnovio saradnju. Prvo moramo da napravimo dobru bazu srpskih košarkaša, a onda da biramo strance. Ne može svako da nosi dres Partizana. Pregovaramo na više strana. Možda će biti novosti i pre 1. jula“.

gallery

Lepa vest za navijače crno-belih je da će Novica Veličković i naredne sezone predvoditi ekipu kao kapiten.
Novica je dete Partizana. Ostaje“.

Koliko je realno da crno-beli dovedu najtalentovanije srpske igrače u ovom trenutku?
Svesni smo zakona tržišta, ali svaka ekipa sastavljena od deset Amerikanaca nije imala uspeha. Mnogo nam je bitna domaća baza. Nismo u poziciji da vratimo najbolje bivše igrače Partizana“.

Da li najbolji igrač prošle sezone Najdžel Vilijams Gos odlazi ili ostaje?
„Ima ugovor na još godinu dana, ali zbog dobrih igara ima i dosta ponude. Što se odlaska Gosa tiče, postoje dve opcije: da se izjasni za neki evroligaški klub do kraja jula, a za neki NBA do kraja ove sedmice. Zamolili smo njegovu agenciju da i nešto ranije donese odluku, kako bismo znali šta da planiramo u formiranju ekipe".

Koja je visina obeštećenja?
„Obeštećenje za NBA je 250.000 evra, a za Evropu 100.000 evra“, zaključio je Nikola Lončar.

Vladimir Dragutinović

Njegov saigrač iz igračkih dana u Partizanu, Vladimir Dragutivnović promovisan je u novog direktora mlađih kategorija. Ima i on velika očekivanja.
Najzad imamo salu, našu fabriku, gde ćemo proizvoditi igrače i trenere. Hoćemo da ponovo svi žele da dođu u naš klub“, kratko, ali dovoljno jasno, predstavio je ambicije Dragutinović.

FOTO: Star sport

 


tagovi

Nikola LončarKK PartizanVladimir DragutinovićNajdžel Vilijams GosNovica Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara