""
""

Ludnica u Belgiji - Sa Pinto isključen, Standardu derbi, debeljuca sišao sa tribina da sudi, Srbi pogađali

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.17. | 23:00

Mehelen Aleksandra Jankovića eliminisan posle penala

Kakvo veče u Belgiji! Svega je bilo u utakmicama osmine finala nacionalnog kupa - i derbi okršaja, penala, crvenih kartona, prekida, incidenata i golova srpskih fudbalera!

Izabrane vesti

Krenimo redom. Standard je u jednom od najvećih derbija belgijskog fudbala u Briselu savladao Anderleht sa 1:0. Trener gostiju Rikardo Sa Pinto imao je svoj šou, a imali su ga i pristalice domaćih.

Naime, navijači Anderlehta su pivom gađali nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, a jedan od “projektila” pao je pored Sa Pinta koji je pao na travu i neko vreme ležao na njoj. Zatim je gestikulirao ka tribinama, pa ka sudijama. To se sve dešavalo na početku drugog poluvremena, a tenzije su smirili fudbaleri Anderlehta u razgovoru sa navijačima.

Sa Pinto, međutim, nije dočekao kraj meča na klupi, već je u 76. minutu dobio crveni karton zbog prigovora arbitrima.

Konačno, malo i o fudbalu - pogodak vredan plasmana u četvrtfinale postigao je brazilski defanzivac Karlinjos u 18. minutu. Inače, Uroš Spajić odigrao je ceo meč za Anderleht.  

 

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Mehelenu, gde je domaća ekipa predvođena trenerom Aleksandrom Jankovićem poražena od Genka posle penala sa 6:5, a posle 120 minuta bilo je 1:1. Australijski golman Deni Vuković odbranio je penal u trećoj seriji Endiju Kavaji.

Prvo poluvreme bilo je baš zanimljivo, pošto je domaćin poveo u četvrtom minutu preko Pedersena, ali je samo dva minuta kasnije crveni karton zaradio El Mesaudi. Skrivio je penal, a najstrožu kaznu iskoristio je Ingvartsen. Ni gosti, međutim, nisu utakmicu završili kompletni, pošto je u 35. minutu isključen Malinovski.

Ipak, najinteresantniji deo meča bio je finiš prvog produžetka. Naime, prethodno je četvrti sudija morao da zameni jednog od linijskih zbog povrede. Međutim, veliki problem je nastao kada se i četvrti arbitar povredio, pa je delegat pristupio nečemu što bi se nazvalo “pomoć publike”. Putem razglasa na stadionu organizatori su zatražili pomoć i pronašli su na tribinama gospodina koji je inače sudija. I čas posla, problem je rešen, čovek je obukao opremu i utakmica je nastavljena.  

 

Među osam najboljih ekipa plasirao se i bivši šampion Gent koji je kod kuće pobedio Lokeren sa 2:1. Strelac prvog pogotka za domaćina bio je reprezentativac Srbije Stefan Mitrović u 18. minutu.

Gent je duplirao prednost u 64. minutu preko Danijela Milićevića, a konačan rezultat postavio je Robin Soder pet minuta pre kraja utakmice.

Kortrtajk se relativno lako plasirao u četvrtfinale, pošto je na svom terenu savladao Antverpen sa 4:2. A vodeći gol za domaće postigao je nekadašnji igrač Vojvodine i Voždovca, Jovan Stojanović u 37. minutu.

A onda je na scenu stupio Žeremi Perbe koji je sa dva gola za četiri minuta, u 58. iz penala i 62, otklonio sve dileme. Na 4:0 povisio je Idir Uali, a gosti su poraz ublažili pogocima Gandrija u 71. i Ovusua u 84. minutu.

Plasman u četvrtfinale obezbedio je Beveren trijumfom nad gostujućim Eupenom od 2:0. Domaćin je poveo u 20. minutu golom Riota Marioka, a sve dileme otklonio je Ampomah u 74. minutu. Beveren je poslednjih sedam minuta igrao bez isključenog Manange.

BELGIJA, KUP - OSMINA FINALA

Sreda
Kortrijk - Antverpen 4:2 (1:0)
Mehelen - Genk 1:1 (1:1), penalima 4:5
Gent - Lokeren 2:1 (1:0)
Beveren - Eupen 2:0 (1:0)
Anderleht - Standard 0:1 (0:1) 

Četvrtak
20.45: (3,80) Varegem (3,45) Klub Briž (1,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandar JankovićAnderlehtGenkGentMehelenŽupiler Pro ligaStandard LiježStefan MitrovićUroš Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara