""
""

Majstor rekao zbogom: Legendarni Raul završio fantastičnu karijeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.15. | 09:40

Fudbal je ostao uskraćen za još jednu legendu na terenu, a takvih je u novije vreme sve manje i manje

Legendarni Raul Gonzales Blanko je završio fenomenalnu fudbalsku karijeru. On se od najvažnije sporedne stvari na svetu oprostio na zaista sprektakularan način, šampionskom titulom šampionata Severne Amerike, ukupno 22. trofejom u svojoj 21-godišnjoj karijeri.

Izabrane vesti

Kopačke je okačio o klin u Njujork Kosmosu, ali je najznačajnije igračke dane proveo u Real Madridu. Iako je predstavljao jednu od najvećih legendi Kraljevskog kluba, sa kojim je osvojio šest šampionskih titula i četiri Lige šampiona, postigavši 323 gola na 741 utakmici, još 2010. godine, na veliko nezadovoljstvo brojnih navijača najtrofejnijeg evropskog kluba, morao je da napusti Santijago Bernabeu i ode u Šalke.

Publici u Gelzenkirhenu takođe nije ostao dužan - 40 golova na 98 utakmica u svim takmičenjima za dve sezone, predstavljalo je fenomenalan učinak za golgetera koji je već tada bio u poznim igračkim godinama. Odlaskom u Al Sad 2012. godine kao da je najavio kraj karijere, a on je usledio tri godine kasnije u Njujork Kosmosu, klubu koji će mu zauvek ostati zahvalan što je njegovo postojanje digao na viši nivo.

Argentinski napadač Gaston Selerino na oproštaju je častio Raula het-trikom i omogućio mu da i u poslednjoj utakmici u profesionalnoj karijeri podigne pehar. Po završetku meča Raul se našao na rukama svojih saigrača, koji su mu na taj način pokazali kolika im je čast bila da dele isti dres sa takvom legendom u poslednjih godinu dana.

Fudbal je ostao uskraćen za još jednu legendu na terenu, a takvih je u novije vreme sve manje i manje.

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRaul GonzalesPrimerameđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara