""
""

Marko Nikolić o duelima sa Zvezdom, pojačanjima, Leonardu, Tavambi, Evertonu...

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.17. | 12:56

„Svašta sam pročitao u minulih mesec dana, ispada da nas je već napustilo 15 igrača“, poručio strateg crno-belih

Beograd na minus deset, Partizan na minus šest... Tako je govorila temperaturna i superligaška tabela dok su crno-beli, predvođeni trenerom Markom Nikolićem, optrčavali prve zimske krugove u Zemunelu.

Jeste da je večiti rival na pol-poziciji, ali čini se da se mladi stručnjak na klupi crno-belih ne plaši. Deluje kao da jedva čeka prolećne okršaje sa glavnim konkurentom za naslov prvaka.
„Ja ispred sebe vidim 16 utakmica, vidim plej-of, vidim međusobne susrete sa Vojvodinom i našim najvećim rivalom. I na osnovu toga mislim da je rano donositi bilo kakve zaključke za konačan plasman. Serija od 17 utakmica bez poraza nam daje dobre preduslove za rad i želju da napravimo iskorak kako u kvalitetu igre, tako u ponašanju i na kraju rezultatima“, poručio je novinarima Marko Nikolić.

Izabrane vesti

Ala veje, veje, šta marimo mi! Crno-beli krenuli, Everton bolestan (FOTO)

Na prozivci u Zemunelu pojavilo se 29 igrača. Nije bilo Tavambe, Evertona i najboljeg igrača jeseni Leonarda. Ali Grobari nemaju razloga za strah.
 „Neće biti velikih promena u odnosu na ovaj spisak, pristalica sam toga da se u pripremnom periodu i u toku sezone, radi sa 22 ili 24 fudbalera plus trojica golmana. Što se odsutnih tiče Tavamba je zavejan u Istanbulu i klub čini sve da pronađe način kako bi ga prebacio do Beograda. Everton je bolestan, ali ga već sutra očekujemo na treningu, dok je sa Leonardom i pre mog dolaska napravljen dogovor da ostane duže u Brazilu tokom odmora. Neka mu još šest dana, a posle toga videćemo, da li će nam doneti ono što je donosio jesenas.“

Kada je prodaji reč spekuliše se da bi klub iz Humske mogli da napuste Stevanović, Jevtović i Neca Mihajlović. Trener Partizana kaže da konkretnih priča, za sada, nema.
 „Svašta sam pročitao u minulih mesec i po dana. Na osnovu toga reklo bi se da nas je već napustilo 15 igrača. Međutim, svi oni su i dalje sa nama. Postoje zakoni tržišta, koji funkcionišu drugačije od toga kako ljudi zamišljaju. Ono što ne bi bilo dobro jeste da ne bude neplaniranih odlazaka u nevreme. Odnosno da nas neko napusti u kasnoj fazi priprema“.

Što se tiče pojačanja priča je – poznata i transparentna. Crno-beli su izbor na štoperskoj poziciji suzili na Vujadinovića i(li) Simića, a Marko Nikolić bi mogao da dobije i levog beka El Munira. Pod uslovom da Humsku napusti Nemanja Miletić.
„Što se mene tiče ne bih oročavao datumski do kada bi neko trebalo da dođe. Spremni smo da ih čekamo još neki dan, jer su to jedan ili dva igrača. Dakle, nije veliki broj u pitanju. Mi poznajemo njih, oni poznaju okruženje u koje bi došli. Bolje ih sačekati, a biti siguran da će nam doneti uspeh na terenu“, jasan je Nikolić.

Pre odlaska na bazični deo priprema u Portorož igrači Partizana odigraće prijateljski meč protiv BSK-a iz Borče. Taj duel je na programu 18. januara u Zemunelu.

Piše: Aleksandar Joksić

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko NikolićleonardoEvropaEverton Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara