"Đoković dobija pohvale"
"Đoković dobija pohvale"

Mekinro: Đoković će osvojiti četiri ili pet grend slemova u naredne dve godine, a njegova dominacija će biti sve veća

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.07.15. | 17:10

Amerikac previđa primat Srbina u svetskom tenisu u budućnosti

Đoković dobija pohvalePosle pobede nad Rodžerom Federerom mnogi su se zapitali koliko daleko može da ode Novak Đoković u svojoj karijeri. Do kada će njegova dominacija da traje? Koliko će još gren slemova osvojiti? Možda će takvima pomoći mišljenje jednog od najboljih tenisera u istoriji Džona Mekinroa.
U sledeće dve godine on će osvojiti još četiri ili pet gren slemova. On tek počinje svoju dominaciju i jako je teško a da ne pomislite da će ona biti sve veća i veća. Ako ostane zdrav, dominiraće narenih nekoliko godina. On je definitivno jedan od mojih omiljenih pet igrača uz Roda Lejvera, Pita Samprasa, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. I sve se više penje na toj lestvici“, rekao je Mekinro za Bi-bi-si.

Mekinro smatra da su ovi uspesi došli kao plod promene načina igre i unapeđivanja određenih segmenata igre.
On je sada drugačiji igrač. Mentalno je jači nego pre. Igra bolje voleje, bolje riternira, odlično se brani. Sada nema faze u kojima je pasivan kao ranije, daleko je agresivniji. Njegov san je da osvoji sva četiri gren slema u jednoj kalendarskoj godini, što sada neće moći zbog poraza u Parizu“, zaključio je Mekinro.

Izabrane vesti

I Britanac Tim Henman smatra da će saldo gren slemova Đokovića uskoro ponovo porasti.
On ima 28 godina, na vrhuncu je karijere. Vidim ga u vrhu svetskog tenisa u narednih pet, šest godina. Mislim da će ubrzo osvojiti još neki gren slem" smatra Henman.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićDžon Mekinroatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara