"Mertesaker na meču sa Alžirom"
"Mertesaker na meču sa Alžirom"

Mertesaker pobesneo na novinare: Baš me briga šta mislite, nije vam ovo Miki Maus Mundijal

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.07.14. | 10:32

„Zar je trebalo da igramo lepo, a da ispadnemo“, slikovito poručio štoper Nemaca kritičarima igre u osmini finala

Mertesaker na meču sa AlžiromNe terenu je bio očekivano miran, a kad se meč završio Per Mertesaker je izgubio živce. Doduše, posle iscrpljujućeg meča sa Alžirom štoperu nemačke reprezentacije na žulj su stali tamošnji novinari konstatacijom da igra Pancer divizije nije bila ni izbliza dobra kao što se očekivalo i da je malo nedostajalo da ekipa Vahida Halilhodžića proće u četvrtdfinale.

Na takve reči reportera ZDF televizije, kapiten Arsenala je uzvratio:
Ne zanima me šta mislite, jedino je važno da smo se probili među osam najboljih. Šta hoćete od mene? Zar stvarno mislite da u osmini finala Mundijala učestvuju Miki Maus timovi“, zapitao se Mertesaker koristeći engleski žarkon za ekipe slabog kvaliteta kojim je hteo da predočio kako Alžir nije naivna ekipa. „Namučili smo se 120 minuta, borili do kraja i verujem da smo zaslužili pobedu. Šta hoćete? Zar je trebalo da igramo lepo, da da ispadnemo. Stvarno ne razumem vaše pitanje“.

Izabrane vesti

Strelac prvog gola, u drugom minutu produžetka, Andre Širle pohvalio je Alžirce za dobro odrađen posao, priznao da je srećno postigao gol i dodao da Nemci moraju bolje protiv Francuske u četvrtfinalu.
Izgubili smo dosta lopti, grešili u pasu i maltene zvali rivala da nas ugrožava iz kontranapada. Slali su duge lopte pred naš kazneni prostor, a srećom tu je bio  Manuel Nojer da ih sve pokupi“, pohvalio je selektor Jokakim Lev golmana Bajerna, koji je protiv Alžira praktično delovao kao libero.

(FOTO: Action images)
 


tagovi

Per MertesakerNemackameđunarodni fudbalreprezentativni fudbalEvropaBrazil2014GBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara