"Jedan od najboljih - Nikola Jokić"
"Jedan od najboljih - Nikola Jokić"

Niko kao Mega Leks! Četa Dejana Milojevića po 11. put ima MVP kola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.15. | 17:37

Nikola Jokić je sezonu završio onako kako je i započeo...

Jedan od najboljih - Nikola Jokić

Ligaški deo Jadranske lige završen je uz pravu dramu viđenu u Podgorici i pobedu Budućnosti nad Partizanom, čime je definitivno isključena mogućnost da dva srpska kluba igraju Evroligu naredne sezone. Košarkaši Metalca zauzeli su šestu poziciju i tako stekli pravo da se naredne sezone takmiče u Evrokupu, dok je Mega Leks sa 11 pobeda i 15 poraza zauzeo desetu poziciju, ispred još uvek aktuelnog šampiona Cibone. 

Izabrane vesti

Iako je najslabije rangirani srpski tim u ABA ligi, supertalentovana družina Dejana Milojevića može da se pohvali nečim što nijedan klub iz regionalnog takmičenja nije ostvario - po 11. put ove sezone Mega je iznedrila najkorisnijeg igrača jednog kola. A po četvrti put najbolji učinak imao je supertalentovani krilni centar Nikola Jokić, koji je protiv Igokee u Sremskoj Mitrovici prikazao još jednu dominantnu partiju. Golobradi Somborac je u pobedi rezultatom 100:96 ubacio 28 poena, uhvatio čak 15 lopti i imao dve asistencije, za indeks korisnosti 39!

Za momka koji je na radaru brojnih evropskih klubova to nije i najveći učinak koji je imao, pošto je na otvaranju sezone, u trijumfu nad MZT-om sa 103:95 imao 44 indeksna poena! Takođe, najkorisniji pojedinac bio je i u šestom kolu, kada je u pobedi nad Zadrom (91:84) upisao koeficijent 40! Najbolji je bio i protiv Solnoka u Mađarskoj u 21. kolu, ali ovog puta u porazu rezultatom 77:88, pošto je proknjižio indeks 37. 

Međutim, čak i od Jokića ima neko ko je u više navrata bio najkorisniji igrač. U pitanju je sjajni plejmejker Nenad Miljenović, koji je čak u pet navrata bio najbolji od svih, dok su Dejan Musli i Andrija Bojić to učinili po jednom. 

Poređenja radi, Crvena zvezda imala je čak tri MVP-a (Luku Mitrovića, Markusa Vilijamsa i Nikolu Kalinića), dok su Partizan (Milan Mačvan) i Metalac (Nikola Jevtović) imali po jednog najkorisnijeg košarkaša. Posle Mega Leksa najviše puta na postolju našli su se igrači Zadra (četiri puta), dok je David Vojvoda iz Solnoka dva puta bio najbolji. Cibona, Krka, Cedevita i Olimpija su MVP nagrade odnele po jednom.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nikola JokićNenad MiljenovićMega LeksJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara