""
""

Nisu tu čista posla! Istanbulski dželat sa pištaljkom masakrirao Trabzon, Galata slavila sa četiri igrača više (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.16. | 20:09

Inače, ovo nije prvi put u sezoni da pomenuti arbitar Bitnel isključuje igrača Trabzonu u duelu sa nekim od istanbulskih velikana

Istanbul je bio poprište ludnice koja čak prevazilazi okvire često bizarnih okolnosti turskog fudbala. Galatasaraj je na svom terenu pobedio Trabzon sa 2:1, ali je duel 22. kola Superlige obeležio očajni sudija Deniz Bitnel.

Izabrane vesti

Gotovo neverovatno deluje podatak da je ovaj arbitar dodelio čak četiri crvena kartona gostujućim fudbalerima koji su bili malo je reći, besni zbog njegovih odluka.

Poslednji u nizu “crvendaća“ Bitnel je dao Salihu Dursunu koji je prethodno ljut zbog penala koji je dosuđen u 89. minutu pokupio karton i pokazao ga arbitru.

Precizan izvođač najstrože kazne za tri boda Galate bio je Seldžuk Inan.

Prethodno je pogubljeni Dursun isključio i Luisa Kavandu zbog prekršaja za penal, a veliko je pitanje da li se zaista radilo o najstrožojoj kazni. Nema dileme, ove odluke će izazvati lavinu reakcija u turskoj javnosti, barem onom delu koji nije naklonjen Galatasaraju.

Prve dve žrtve istanbulskog “dželata sa pištaljkom“ bili su Ozer Hurmači koji je u 59. minutu zaradio drugi žuti karton. Muke Trabzona nastavljene su 11 minuta kasnije kada je i Ajkut Demir morao van terena zbog dva žuta kartona.

A početak meča na stadionu Galatasaraja bio je totalno drugačiji, pošto je Trabzon poveo iz penala u 25. minutu, a strelac je bio Erkan Zengin.

Kako je vreme odmicalo posle toga Galatasaraj je preuzimao inicijativu, što mu i nije bilo teško zbog brojčane prednosti. Lukas Podolski je izjednačio u 63. minutu i najavio preokret, ali verovatno niko nije mogao ni da sanja kakav će biti finiš utakmice.

Inače, ovo nije prvi put u sezoni da pomenuti arbitar Bitnel isključuje igrača Trabzonu u duelu sa nekim od istanbulskih velikana.

Isti sudija je 30. novembra prošle godine na gostovanju Fenerbahčeu isključio Trabzonu defazivca Ajpera Uluduga. a Kanarinci su trijumfovali sa 2:0. 

 

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

TurskaTrabzonSuper ligLukas PodolskiGalatasarajEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara