""
""

Đoković juri ka odbrani carske krune; dobio Verdaska, sledeći je Kveri (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.10.13. | 11:04

Prvi reket sveta se plasirao u četvrtfinale turnira u Pekingu

Muči se Novak Đoković, ali nastavlja put ka odbrani trofeja u Pekingu! Prvi reket sveta plasirao se u četvrtfinale turnira u Kini, savladavši Španca Fernanda Verdaska posle skoro dva sata i tri neizvesna seta - 2:1 (7:5, 2:6, 6:2).

Srbin će se za plasman u polufinale boriti sutra protiv Amerikanca Sema Kverija, koji je u dva seta eliminisao Švajcarca Stanislasa Vavrinku (6:3, 7:6).

Izabrane vesti

Đoković je u prvom setu rano napravio brejk i stekao vođstvo od 4:1, Verdasko se vratio u igru smanjivši na 4:3, da bi u 12. gemu prvi nosilac iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 1:0.

Mada, nije to bio najbolji Novakov tenis, grešio je i delovao umorno, što je Španac iskoristio već početkom drugog seta, rano oduzeo servis Đokoviću i tu prednost lako pretočio u izjednačenje prepustivši favoritu svega dva gema.

Đoković je, međutim, još jednom pokazao koliko je mentalno jak, brzo se ''resetovao'', izašao na teren u trećem setu kao da je meč tek počeo i osvojio prva tri gema u odlučujućem setu, da bi do kraja zadržao prednost i plasirao se među osam najboljih na turniru na kome je lane slavio pobedom u finalu nad Congom.

Đokovića sutra očekuje dupli program, pošto ga osim meča u singlu čeka i duel u dublu sa Stanislasom Vavrinkom, a protivnici srpsko-švajcarskoj kombinaciji biće poznati tokom dana.

 

(FOTO: Action images) 


tagovi

atpATP PekingNovak ĐokovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara