"DERIK ROUZ"
"DERIK ROUZ"

Opet taj meniskus... Derik Rouz završio sezonu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.02.15. | 08:51

Šta će biti sa karijerom eksplozivnog plejmejkera? Grad Čikago je možda zauvek izgubio svog velikog ljubimca

DERIK ROUZŠta se dešava sa kolenima Derika Rouza? Nekadašnji MVP NBA lige, najmlađi u istoriji, opet je doživeo tešku povredu kolena, tačnije kidanje meniskusa. Procenjuje se da će najplaćeniji igrač Čikago Bulsa propustiti čitavu sezonu!

Aprila 28. 2012. pokidao je prednje ukrštene ligamente zbog kojih je propustio 17 meseci! U sezoni 12/13 nije ni kročio na teren, da bi veliki povratak usledio 5. oktobra 2013. Zbog kidanja meniskusa, novembra 22. 2013. je bio primoran da takođe završi sezonu i nije se vraćao sve do Mundobasketa letos u Španiji. Nije blistao na iberijskom poluostrvu, ali je bar izgledao zdravo. No, ne lezi vraže, na utakmici između Čikaga i Milvokija koja se odigrala u noći između ponedeljka i utorka, Derik Rouz je doživeo identičnu povredu kao pretprošle godine, hrskavica je pokidana i on će najverovatnije na teren ponovo tek na jesen ove godine.

Izabrane vesti

Rouz i Bulsi nikako ne mogu da sastave jednu sezonu zdravi, ostaje veliki žal za time, jer ako se sećate utakmica koje su Bulsi igrali sa Majami Hitom u sezoni 11/12, kada je praktino svaki meč bio na nož i kada je u finalu Istočne konferencije, Majami savladao Bikove sa 4-1 u jednoj od najintenzivnijih serija u poslednjih par godina, znate i sami koliko su ljubitelji košarke uskraćeni proteklih sezona što Lebron i Vejd nisu imali prave takmace na Istoku.

Činilo se da je ova sezona predodređena za Bulse. Na klupi je strašni, genijalni, Tim Tibodo, koji je sposoban da ni od čega stvori jak tim. Čikago je doveo Paua Gasola i Nikolu Mirotića, dok je Džimi Batler izrastao u ol-star igrača. Postava Rouz, Batler, Danlivi, Gasol, Noa je verovatno najkvalitetnija na istoku uz sastav Klivlend Kavalirsa, ali bez lidera ekipe, bez mašine kakva Derik Rouz ume da bude, teško da će domet Bikova biti dalji od standardne prve/druge runde istoka. Šteta.

Pogledajte šta je NBA izgubio, i kakav igrač već praktično četiri sezone praktično ne igra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaDerik RouzČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara