Detalj sa utakmice (© ABA liga)
Detalj sa utakmice (© ABA liga)

Partizan Mozzart Bet mora da pazi na podgoričkog revolveraša Flečera Megija

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.04.24. | 11:54

Crno-beli večeras (18.30, Arena Sport) u Beogradskoj areni dočekuju Budućnost iz Podgorice u prvom meču polufinalne serije ABA lige

Posle punih devet dana pauze, Partizan Mozzart Bet ponovo pali motore i kreće u napad na titulu ABA lige. Večeras crno-beli od 18 časova i 30 minuta u Beogradskoj areni igraju prvi meč polufinala protiv Budućnosti. Oba tima su četvrtfinala rešila sa rutinskih 2-0 i sada je cilj obezbediti finale regionalnog takmičenja.

Kada god pišemo o protivnicima Partizana u ABA ligi, moramo da konstatujemo da je klub iz Humske favorit iz vrlo jednostavnog razloga. Individualni kvalitet je apsolutno na strani crno-belih samo je potrebno da to pokažu na terenu. Protiv Igokee nije bilo nikakvih problema, ali je Budućnost po svim parametrima bolji tim od Igosa. Podgoričani su ligaški deo završili na trećem mestu tako što su u direktnom meču sa Partizanom izgubili u Podgorici.

Izabrane vesti

Ipak, plej-of je neka potpuno druga priča, a dobra informacija za klub iz Humske je povratak Pi Džeja Doužera. Amerikanac je propustio dve utakmice sa Igokeom, ali sada je u punom trenažnom procesu i spreman je da zaigra. Van tima je Ognjen Jaramaz koji ima problema sa nogom.

Budućnost sa druge strane je pomalo iznenađujuće lako savladao Zadar i MVP takmičenja Luku Božića, pre svega zahvaljujući sjajnoj šuterskoj formi - segmentu u kojem prednjači Flečer Megi. Omaleni Amerikanac je i prošle sezone pošteno oznojio Partizan kada je nosio dres Stedentskog centra, a i ove je umeo da napravi pometnju. Dovoljno je da se samo setimo prošlog okršaja i istaknemo da je ovaj momak ubacio čak pet trojki protiv Partizana.

Deluje pomalo nestvarno, ali Megi za tri šutira 52,7% ove sezone u regionalnom takmičenju. Samo na dve utakmice ove sezone nije postigao koš van linije 6,75. Najbolji je bio baš protiv Partizana na pomenutom susretu kada je pogodio pet od devet pokušaja.

Upravo je šut sa distance glavno oružje Podgoričana, a ako zakopamo malo u prošlost kada su okršaji ova dva tima u pitanju, nije se retko dešavalo da neka trojka u poslednjim sekundama prelomi. Pre dve sezone je to uspeo Vladimir Micov kada je trojkom srušio crno-bele, a u sezoni 2020/21, Danilo Nikolić je u Beogradu takođe pogodio ludu trojku kojom je Partizan izgubio.

Ipak, u taboru Budućnosti ne najavljuju lude trojke, već u prvi plan ističu želju za borbom i nadmetanjem. Kako kaže trener Andrej Žakelj, samo tako može da se ugrozi aktuelni šampion ABA lige.

ImalI smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju - očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola", rekao je Žakelj.

Nešto slično je istakao i igrač Marvin Džons.

Da budem iskren, mislim da možemo pobediti svakoga. Samouveren sam, osjećam se samouvereno sa timom. Jako se pripremamo svakog dana, tako da se ne brinem. Očekujem agresivnu, fizički jaku seriju. Radi se o dva velika kluba, dva jaka kluba, sa mnogo istorije. Izaći ćemo čvrsto, igraćemo agresivno, izaći sa namerom da pobedimo. Imaju sjajnog trenera. On će želeti da ih stavi u poziciju da budu agresivni. Ne bi pominjao posebno neke igrače, jer svaki košarkaš može postići poene. Moramo da budemo fokusirani. Uvek poštujemo našeg protivnika, ali jedva čekamo ovakve mečeve", istakao je Džons.

Detalj koji je takođe veoma važan za pomenuti je činjenica da će ovo biti prva utakmica Željka Obradovića po potisivanju novog ugovora sa klubom iz Humske. Sada će publika u Areni imati priliku da ga još jednom na poseban način pozdravi.

ABA LIGA POLUFINALE

18.30 (1,25) Partizan Mozzart Bet (17,00) Budućnost (4,70)

7.5 Budućnost - Partizan Mozzart Bet 18.00

10.5 Partizan Mozzart Bet - Budućnost*

---

3.5 Crvena zvezda - Mega 19.00

7.5 Mega - Crvena zvezda 20.00

10.5 Crvena zvezda - Mega*

* Ako bude potrebno



tagovi

KK PartizanABAEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara