""
""

Opet trojka za pobedu i opet - promašaj! Ročesti u Kaunasu, Feldin u Železniku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.10.17. | 20:53

Budućnost odnela veliku pobedu u Železniku

Opet trojka za pobedu i opet - promašaj! Tejlor Ročesti u Kaunasu, a dva dana kasnije Džejms Feldin u Železniku! Nisu uspeli košarkaši Crvene zvezde da prebrode nesrećni poraz od Žalgirisa, već se na muku s početka evroligaške sezone nadovezao i poraz u derbiju protiv Budućnosti - 75:79 (16:17, 18:13, 16:22, 25:27).

Izabrane vesti

Imao je iskusni šuter šansu da se proslavi, ali je iz potpuno otvorene pozicije promašio šut za trijumf! Ono što Feldin nije uspeo pošlo je za rukom Kajlu Gibsonu, koji je gotovo celu utakmicu ređao samo promašaje. Ali, u najvažnijem trenutku njegova ruka nije zadrhtala.

Posle svega viđenog iz dramatičnog okršaja u železničkoj dvorani, deluje kao da pojedinim igračima Crvene zvezde ozbiljno nedostaje samopouzdanje. Individualno, ali i vera u tim. Ostaje, ipak, vera trenera Dušana Alimpijevića i njegovih saradnika da će se promašaji s početka sezone pretvoriti u velike pogotke onda kada se budu lomila šampionska koplja. 

Derbi dva, možda i glavna kandidata za titulu u Jadranskoj ligi rešile su sitnice, ali je gostujući sastav na kraju uspeo da skine prokletstvo staro osam godina! Tačnije, toliko godina prošlo je od poslednjeg trijumfa crnogorskog prvaka kada je domaćin Crvena zvezda. 

Pokušao je Tejlor Ročesti da se iskupi za promašaj u Kaunasu i zaleči tugu bitnim skalpom, ali ni njegovo odlično izdanje nije pomoglo Crvenoj zvezdi. 

Strašno dobro igrao je Ročesti i to baš onda kada su svi njegovi saigrači zaspali. Utakmicu je završio sa 23 poena, svih pet ubačenih trojki, ali i sedam asistencija i po četiri skoka i izgubljenih lopti. Vodio je paklen okršaj sa Nemanjom Gordićem u poslednjem kvartalu, ali kada su reprezentativcu Bosne i Hercegovine u pomoć priskočio nekadašnji Megin tandem Danilo Nikolić - Nikola Ivanović, Ročesti je ostao bez adekvatne podrške. Pokušao je Matijas Lesor da bude taj čovek odluke, kapiten Branko Lazić dao je i celog sebe kako bi odigrao dobru odbranu i nekoliko velikih pogodaka kako bih pogurao ekipu. Zvezdi je jako nedostajao bar još jedan raspoloženi igrač, a to ovog puta nisu bili ni Ognjen Dobrić, ni Pero Antić, ni veći deo tima... Zvezdi je, takođe, mnogo nedostajao povređeni Nemanja Dangubić, posebno u fazi odbrane. 

Baš kao i u dosadašnjim utakmicama, sve je vrištalo: "Zvezdi je potreban dominantan centar da zaključa reket". Kakvi su bili Ognjen Kuzmić, Majk Cirbes, Vladimir Štimac ili Boban Marjanović prethodnih godina. Matijas Lesor jeste moderan centar i atleta atraktivan za oko, čiji potezi ostavljaju bez daha. Ali, njegova zaboravnost u odbrani i nedostatak defanzivnog štofa mogli bi da predstavljaju problem za Crvenu zvezdu u nastavku sezone. Posebno jer je Budućnost u nekoliko navrata dolazila do lakih poena baš prodorima kroz reket, ali i do skokova za drugu šansu. 

Isključenje Pere Antića zbog drugog nesportskog faula početkom završnog kvartala bio je ujedno i kritičan trenutak utakmice. Ostala je Zvezda bez jako važnog šrafa u reketu i ogromnog iskustva prekaljenog Makedonca, što je Budućnosti dalo mogućnost da preuzme inicijativu i preko Gordića sagradi put do pobede. Nekoliko puta lakim prodorima kroz reket, onda i važnim pogocima sa distance. Dok je Ročesti uzvraćao, Zvezda se držala, a kada je samo na trenutak spustila gard, usledila je možda i najbitnija „krađa“ Nikole Ivanovića i polaganje koje je najavilo poraz. 

Upravo je Gordić bio najefikasniji igrač Budućnosti sa 17 poena, dok je Ivanović ubacio devet, uz čak šest asistencija i čak pet ukradenih lopti! Heroj iz senke Kajl Gibson ubacio je 13 koševa i sedam puta bio najviši u skoku, dok je Danilo Nikolić takođe dopisao 13 poena. Kod Crvene zvezde Feldin je postigao 14, a Lazić i Lesor dodali su po 10 poena. 


CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 75:79
/16:17, 18:13, 16:22, 25:27/

Dvorana: FMP, Železnik.
Sudije: Ilija Belošević, Milija Vojinović, Josip Radojković.

 

CRVENA ZVEZDA: Kešelj -, Radičević -, Lazić 10, Lazarević -, Antić 3, Dobrić 2, Feldin 14, Janković 4, Ročesti 23, Lesor 10, Jovanović -, Bjelica 9.

BUDUĆNOST: Ivanović 9, Su. Šehović -, Barović, Se. Šehović -, Starovlah 2, Gordić 17, Ilić 7, Z. Nikolić -, Gibson 13, Popović -, Lendri 8, D. Nikolić 13.


JADRANSKA LIGA - 4. KOLO

Subota

Zadar - Partizan 97:104
/Božić 29 - Marinković 33/

Mornar - FMP 73:81
/Bursać 18, Nenadić 18 - Vranješ 19/

Cibona - Cedevita 100:94
/Žorić 29 - Čeri 19/

Nedelja

Mega Bemaks - Olimpija 77:86
/Rebić 18 - Morgan 20/

Crvena zvezda - Budućnost 75:79 (16:17, 18:13, 16:22, 25:27)

Ponedeljak
21.00:(1,30) Igokea(16,00) - MZT(3,90)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama.


tagovi

Budućnost PodgoricaFK Crvena zvezdaDanilo NikolićDžejms FeldinJadranska ligaNemanja GordićTejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara